Читай. Думай. Дій. Твої книги для мотивації

Інколи ми потребуємо чарівного пенделя, який змусить нас робити те, що ми постійно відкладаємо на завтра чи той злощасний понеділок. Почати піклуватися про здоров’я, займатися спортом, вивчити нарешті другу іноземну. Ця добірка з десяти мотиваційних і селфмейд книжок допоможе окреслити бажаний для вас напрямок змін.  

Найкращі мотиваційні книги далі на горизонті. Одна з них — це «Початківці. Чому вчитися нового ніколи не пізно» Тома Вандербільта. У ній автор ділиться з читачами результатами цікавого експерименту над собою. Якось Тому стало цікаво, чому ми з віком втрачаємо бажання вчити щось нове, тому він вирішив спробувати жити за принципом «постійно вчися впродовж усього життя». Автор з нуля вивчав гру в шахи, займався серфінгом, співом та іншими заняттями, і так дійшов висновку, що найбільша наша проблема в пізнанні нового – це стереотипи та постійний страх поразки. 

Авторки книжки «Коли я нарешті висплюся? Як засинати і прокидатися із задоволенням» Ольга Маслова, Ніка Бєльська у своєму виданні зачіпають важливу та водночас болючу для більшості тему – тему сну. Біологині ґрунтовно доводять, що кожен може навчитися налаштовувати свій біологічний ритм і сон.      

Купити мотиваційні книги — і вже після першого речення змінити своє життя. Знайомі думки? На жаль, це так не працює. Книжки можуть тільки підштовхнути до змін, а решта — за вами самими. Елізабет Ґілберт переконана, що в кожному з нас живе творча особистість. Лиш тільки потрібно пробудити її чи знайти заняття, яке сповна розкриє нашу творчість. Як? Читайте в її книжці «Велика магія», і дайте собі шанс насолодитися чудесами повсякденного життя.

Джон Кехо у виданні «Підсвідомості все підвладне» навпаки запрошує зрозуміти нашу підсвідомість та відкрити у ній колодязь потрібних ресурсів для власного щастя. У книжці автор багато розмірковує про механізми візуалізації мрій, ідей та бажань, розкриття внутрішніх талантів, можливостей і багато іншого.        

Мотиваційні книжки для підлітків, які ми хочемо тут згадати – це «7 звичок високоефективних підлітків» Шона Кові та «100 правил успішних людей. Маленькі вправи для великого успіху в житті»  Найджела Камберленда. Обидві книжки допоможуть юнакам та юнкам навчитися правильно розставляти пріоритети, вибудовувати позитивну систему цінностей, що надалі перетворюватиме їх на успішних людей. 

Книга для мотивації в житті «Стуліть пельку своїй мавпі» Денні Ґреґорі – це робота про нашого постійного безжального внутрішнього критика. А ще про нашу невпевненість, безідейність і некреативність. І звісно про те, як з цим усім нам ефективно боротися.

Назва книжки Шинмьо Масуно «Спіймай дзен життя. Японські практики, що ведуть до спокою та радості» говорить сама за себе.  У ній ви знайдете поради, як боротися зі стресом на роботі, у побуті, стосунках, віднайти гармонію та впорядкувати власне життя.

А чи погоджуєтеся ви, що соцмережі крадуть наш час, який ми могли б використати набагато корисніше? Наприклад, щоб повчитися, відпочити чи розважитися. Думаємо, що так, але водночас розуміємо: встояти перед алгоритмами інстаграму, фейсбуку, тік-току чи ютубу не так вже й просто. Але цілком можливо переконаний Джарон Ланьє. Він у книжці «Десять причин видалити акаунт із соцмереж просто зараз» подає різні варіанти використання соцмереж без шкоди для себе.

Найкращі книжки для саморозвитку та мотивації завжди можна знайти в нашому інтернет-магазині. Наприклад, «Крок за кроком. Як ентузіазм і наполегливість ведуть до мети» Анжели Дакворт, де авторка переконана, що талант — це ще не гарантія успіху. Справжній успіх можливий, якщо наполегливо працювати та цілеспрямовано йти до поставленої мети. 


Переглядів: 935
Поширень: 0

Останні новини