16 грудня ранок на Вінниччині розпочався з сигналу повітряної тривоги

Сьогодні 16 грудня, о 8:11 в Вінниці пролунав сигнал повітряної тривоги. Повітряна тривога також у низці регіонів України. Просимо залишатися в укриттях.

Станом на 8:36 повітряна тривога оголошена по усій Україні. Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив про запуски ракет.

У Центрі стратегічних комунікацій повідомили про черговий ракетний терор. На Сумщині через масовану ракетну атаку тимчасово відсутнє електропостачання. У Харкові було чутно вибухи, ворог обстрілює інфраструктурні об‘єкти міста. У Кривому Рогу для запобігання наслідкам аварійних відключень енергетики превентивно відключають електроенергію.

В Київській області спрацювала ППО, інформацію підтвердив голова ОВА Кулеба.

Станом на 9:26 у Вінницькій ОВА повідомили: "Залишайтесь в укриттях!  Чекайте відбою повітряної тривоги! Працює ЗСУ!"

Голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий написав: "Увага! На Вінниччині працює ППО!" Вінничан закликають залишатися в укриттях.

По Запоріжжю завдали 12 ракетних ударів, а деякі ділянки Укрзалізниці знеструмлені

Поблизу Бучі збили ворожу ракету, у Миколаєві працює ППО та застосували аварійні відключення електроенергії. В Кривому Розі було зруйновано житловий будинок.

"З-під завалів житлового будинку у Кривому Розі дістали дівчинку", - в ефірі телемарафону повідомив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко. Керівник ОВА Резніченко розповів, що щойнаменше п’ятеро поранені, серед них двоє дітей. Там зруйновано під’їзд.

Керівник ОВА Кіровоградщини Райкович повідомив, що область повністю знеструмлена. 

Міністр енергетики Герман Галущенко написав: "Вже пошкоджені енергооб‘єкти як на сході, так і на півдні країни. Можливо падіння обсягів генерації. Відбуватимуться аарійні відключення світла. Як тільки це буде можливо - енергетики відновлюватимуть енергопостачання."

Речник командування Повітряних Сил ЗСУ Ігнат попередньо повідомив про те, що було запущено понад 60 ракет. Скільки збито — поки що невідомо

О 12:14 пролунав сигнал "відбій повітряної тривоги". Згодом у Вінницькій міській раді повідомили: "Під час масованої ракетної атаки в небі над Вінниччиною знищили шість ворожих ракет, за даними ОК "Південь"


Теги: війна

Переглядів: 1234
Поширень: 0

Останні новини