Дизельні двигуни для техніки

Насамперед, давайте поговоримо про самі дизелі. Це особливий тип двигунів внутрішнього згоряння, які працюють за рахунок спалювання палива у собі. Замість свічок запалювання або електричного струму для займання паливної суміші в них використовується високий рівень стиснення для займання суміші в циліндрах. Ця різниця має свої переваги та недоліки.

У чому відмінність від бензинових двигунів?

Дизельні двигуни здатні виробляти більше потужності на низьких швидкостях, тому що дизельне паливо містить багато енергії, яка не витрачається доти, доки вона не знадобиться транспортному засобу або обладнанню що працює від його потужності. На Motochas.net.ua вам порадять модель дизельного двигуна до мотоблока чи іншої сільськогосподарської техніки відповідно до ваших потреб. Це також означає, що дизелі не дуже добре розвивають швидкість, тому коли ви збільшуєте обороти вашого двигуна під час перемикання передач, щоб спробувати «відповідати оборотам» перед перемиканням, це зазвичай марно з дизельними двигунами.

Що важливо для дизельних двигунів

Заміна масла

Якщо є щось, що майже відразу зіпсує дизельний двигун, так це відсутність регулярної заміни масла. Коли власник не змінює масло кожні три місяці, він стикається з сильним зносом двигуна. Тим не менш, дизельні двигуни не з тих, хто страждає від низького рівня масла - насправді, якщо ви додасте літр або два перед наступною заміною масла це взагалі не зашкодить вашому двигуну. Підливаючи олію кожні кілька місяців, ви забезпечите безперебійну роботу якнайдовше.

Регулярно перевіряйте рівень рідини

Це включає перевірку рівня охолоджуючої рідини/антифризу в радіаторі, а також забезпечення достатньої кількості рідини для гідропідсилювача керма в системі і достатньої кількості гальмівної рідини для зупинки автомобіля в разі необхідності. Причина, через яку холодні дизельні двигуни важко запустити, полягає в тому, що в системі є великий тиск, і якщо якась із рідин закінчується або повністю зникає, у вас виникнуть проблеми із запуском двигуна.

Перевірте масляний фільтр

Щоб ваш дизельний двигун працював якомога плавніше, вам також необхідно стежити, щоб масляний фільтр був чистим і на ньому не було сміття. Незважаючи на те, що фільтри можуть здатися незначними компонентами, які самі про себе піклуються після встановлення, це не так — їх чистота є ключем до підтримки вашого двигуна в хорошому робочому стані.


Переглядів: 1811
Поширень: 0

Останні новини