Україна отримає ще десять тисяч терміналів Starlink

Україна уклала угоду з компанією Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска про отримання додаткових терміналів Starlink. Найближчими місяцями понад 10 тисяч антен відправлять в Україну.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю Bloomberg розповів, що Маск запевнив у подальшій підтримці України.

"Коли у нас були відключення електроенергії, я в той день написав йому повідомлення, і він миттєво відреагував і вже зробив певні кроки. Він розуміє ситуацію", — зазначив Федоров і додав, що SpaceX і Маск швидко реагують на проблеми і допомагають Україні.

За словами міністра, Україна отримала близько 22 000 антен Starlink з початку війни. Він розповів, що хоча контракту ще немає, уряди кількох країн ЄС погодилися розділити оплату. Водночас він відмовився публічно назвати їх.

"На сьогодні всі фінансові питання вирішені", — сказав міністр, але зауважив, що навесні Україні необхідно буде знайти додаткове фінансування.

Він наголосив, що альтернативи супутниковому зв'язку немає, а план дій на випадок надзвичайних ситуацій передбачає розгортання тисяч "точок незламності" — місць, де українці зможуть отримати безперебійний доступ до електроенергії, опалення та Інтернету, частина з яких забезпечується антенами Starlink.

"Ми готові місяць прожити без електрики, аби був хоча б мобільний зв'язок та смс-повідомлення. Щодо інтернету, то у нас є багато Starlink, але головне, що ми отримали кивок на ще одну партію, яка буде використана для стабілізації зв'язку на випадок критичних ситуацій", — додав він.


Теги: Інтернет

Переглядів: 1028
Поширень: 0

Останні новини