У Вінниці можна отримати компенсацію за придбаний генератор: як це зробити

В деяких регіонах України запроваджені програми по відшкодуванню вартості придбаних генераторів. В Міністерстві інтеграції зазначають, що скористатися такими локальними програмами мають право об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Як отримати компенсацію за купівлю генератора у Вінниці

На Вінниччині від початку цього року накупили генераторів на 144 млн грн. За даними Prozorro Вінницька область, разом із Київщиною та Дніпропетровщиною лідирує в купівлі подібної техніки. Пік закупівель прийшовся на листопад, коли розпочалися масовані ворожі атаки на енергетику.

“ОСББ, які закуплять генератори за власний рахунок для своїх пунктів обігріву, буде відшкодовано половину витрат - вартостями робіт, з початку наступного року. Роботами буде відшкодовано 50% від вартості, - розповів начальник відділу по розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Вінницької міської ради Ігор Іванов. 

Для отримання відшкодування вінничани мають надати чеки про закуплені генератори до відповідного відділу. Далі цю інформацію акумулюють та передають Депратамент житлового господарства.

Станом на кінець минулого тижня вже 21 ОСББ подали документи на відшкодування. 

Нагадаємо, що у Вінниці успішно діють і інші програми підтримки для ОСББ. Зокрема, програма по співфінансуванню 70/30, де частка міського бюджету складає 70%. За програмою можна зробити перший капітальний безкоштовний ремонт після створення ОСББ. При цьому на загальних зборах ОСББ обирають той елемент, який хочуть відремонтувати за кошти міського бюджету. Наприклад, дах, електромережі, мережу опалення. Для цього потрібно подати заявку до Департаменту житлового господарства, і, згідно до черги, отримати ці роботи.

Читайте також: як безпечно користуватися генераторами, щоб не виникло пожежі



Переглядів: 5041
Поширень: 2

Останні новини