Користь для здоров'я від колагену

Колаген - це білок, який відповідає за здоров'я суглобів та еластичність шкіри. Він знаходиться у ваших кістках, м'язах і крові, становить три чверті вашої шкіри та третину білка у вашому тілі.

З віком колаген руйнується, і організму стає все важче виробляти його в більшій кількості. В результаті багато людей звертаються до колагенового порошку, який можна замовити тут, або інших типів колагенових добавок, таких як капсули, жувальні гумки та рідини. Колаген також природно виробляється в організмі шляхом об'єднання амінокислот, будівельних блоків білків, що містяться в їжі. Для виробництва колагену вашому тілу потрібні:

Пролін: міститься в яєчних білках, молочних продуктах, капусті, грибах та спаржі. Гліцин: міститься в свинячій шкірі, курячій шкірі, желатині та безлічі інших продуктів, багатих на білок. Вітамін С: міститься в цитрусових та болгарському перці. Цинк: міститься в яловичині, баранині, свинині, молюсках, нуті, сочевиці, бобах, молоці, сирі та різних горіхах та насінні. Мідь: міститься в субпродуктах, какао-порошку, кешью, насінні кунжуту та сочевиці.

Типи колагену

Ваше тіло містить багато типів колагену, тому на нашому сайті https://belok.ua/kolagen/ представлено стільки його різновидів. Вчені виділили всього 29 різновидів, включаючи ці 5 основних типів.

Тип I, який надає міцності шкірі, кісткам, зв'язкам та сухожиллям.

Тип II, який є гнучкий хрящ, що підтримує суглоби.

Тип III, що виявляється у внутрішніх органах, кровоносних судинах та м'язах.

Тип IV, у деяких шарах шкіри

Тип V, який присутній у ваших рогівках, а також у деяких шарах шкіри та волосся.

Більшість добавок колагену містять типи I, II та III, які становлять більшу частину колагену, виявленого у вашому організмі. Вони містять засвоювану форму колагену, яку називають колагеновими пептидами або гідролізованим колагеном. Ці добавки виготовляються із тканин корів, свиней, курей чи риб. Ви також можете купити веганські порошки колагену, виготовлені з бактерій та дріжджів. Але вчені не знають, чи мають вони ті ж можливі переваги, що й колаген з тваринних джерел.

Колагенові капсули, рідини та жувальні гумки містять ті ж активні інгредієнти, що й порошок колагену. Але дозування будуть змінюватись в залежності від того, яку форму ви використовуєте, враховуйте це, якщо плануєте колаген купити. Деяким людям простіше додати порошок колагену до напоїв чи продуктів, ніж проковтнути кілька капсул. І вам може не знадобитися доданий цукор, що міститься в колагенових жувальних гумках.


Переглядів: 806
Поширень: 0

Останні новини