В області триває проект «Подаруй військовому смак домашнього тепла»

Пиріжки, вареники, тушкованки, закрутки та дитячі вироби поїдуть до вінничан на фронт. Міжрегіональний ГумШтаб продовжує акцію «Подаруй військовому смак домашнього тепла». У різних містах, містечках, селах області дорослі готують смаколики, а дітки — обереги для військових. Це вкотре показує згуртованість усієї області. 

Про це повідомляє ВІТА ТБ

З любов’ю для наших захисників. Від ранку кухню літинського садочка заполонили аромати домашньої випічки. Пиріжок за пиріжком формують та викладають на деко. І поки одні випікаються, готують наступну партію. 

"Всю душу її вкладаємо, щоб вони були ситі, щоб їм там легко було захищати нас, - каже кухарка Літинського садочка Надія Дарій.

Тим часом в одній з груп панує творча атмосфера. Частина діток старанно малюють листівки, а інші створюють аплікації. Листівки відправлять до захисників та захисниць на фронт.

"Щоб вони їм допомагали, підтримували цей бойовий дух, дух незламності. Адже ми незламна країна і бажаємо перемоги, - говорить психолог садочка Людмила Маручак.

І так від початку повномасштабної війни у цьому садочку допомагають чим можуть. Спершу навіть працювали як шелтер. І увесь час готували смачненьке на фронт. Тож коли стартував проєкт «Подаруй військовому смак домашнього тепла» від Міжрегіонального ГумШтабу, зрозуміли, можуть зробити і свій значний вклад.

"Насамперед це запити на різні смаколики. Особливо домашні. Вони цього так бажають наші захисники, а ми з усією любов’ю, хочемо їх обігріти, зігріти, допомогти, - каже директорка Літинського садочка Тетяна Лісова.

Підтримують акцію й у Уланові. У міській бібліотеці створюють новорічні подарунки.

"На мою думку, тим бійцям, які на передовій, як би тяжко не було, коли вони дивляться на якусь поробку цієї дитини – вони розуміють, що вони там не дарма стоять, а стоять заради тих дітей, які залишилися тут в тилу, - говорить голова Уланівської територіальної громади Олександр Гуцуляк.

Долучалася громада і до проєкту ГумШтабу "Тепло від дому до окопу".

"Наша громада безпосередньо передала дві буржуйки на передову. - додає Олександр Гуцуляк.

Сьогодні всі міста, містечка та села Вінницької області вкотре  показують свою згуртованість.

"Громади всі разом, разом з містом Вінницею, Вінницька область, гуртуються, щоб допомогти військовим, які знаходяться на передовій. Кожна громада випікає смаколики, передає їх до Вінниці, а ми централізовано будемо відправляти до наших хлопців, - каже координаторка міжрегіонального Гумштабу Ірина Івасюк.

Всі, як один долучаються до проєктів, що покликані допомагати військовим. А це «Тепло від дому до окопу» та «Подаруй військовому смак домашнього тепла». 

"Ці дві акції, які проводилися останніх два місяці, були започатковані керівником гуманітарного штабу Володимиром Гройсманом, щоб показати згуртованість Вінницької громади, - каже Ірина Івасюк. - Згуртована вся Вінницька область, згуртована Україна, і ми все робимо для нашої перемоги, а коли ми згуртовані, ми непереможні.

Готують смачненьке на передову і в Сальниці. Мешканці збираються на кухні однієї зі шкіл аби приготувати вареники. Змогли підлаштуватися і під графіки відключення світла.

"На дві години в нас включають світло. І ми маємо дві години, щоб все встигнути. Нам хлопці дякують, і кажуть, що це все пахне маминими руками - то їм не від того, що немає, що їсти, а від того, що усе воно домашнє,- каже завідувачка господарської частини Сальницької школи Людмила Іщук.

І кожен хто долучається переконаний, допомога  не зупинятиметься.

"Активно готуємо, печемо, смажимо, колемо свиней, передаємо як тушонки, так і рулети, так і сало, дуже багато різноманітних страв. Робимо це на постійній основі, - каже староста Сальницького старостинського округу Олександр Олексієнко.

Вже зовсім скоро пакунки з пиріжками, варениками, закрутками, тушонкою, а ще дитячими виробами поїдуть на фронт. 

Нагадаємо, громади Вінниччини об’єднались в акції «Подаруй військовим смак домашнього тепла». Мешканки Чечельницької громади з першого дня повномасштабної війни печуть хліб, пиріжки, булочки та рогалики для наших захисників на передову. 


Теги: волонтери

Переглядів: 1088
Поширень: 0

Останні новини