Вінниччина відправила майже 800 листів шиферу постраждалим від вибухів на військових складах у Чернігівській області

Сьогодні, зі складу матеріального резерву Вінницької облдержадміністрації відвантажено майже 800 листів шиферу, які направлено до населених пунктів, що постраждали від вибухів на 6 військовому арсеналі поблизу м. Ічня, що у Чернігівській області.

Про це повідомив директор Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергій Вовченко.

«Свого часу, коли сталась надзвичайна подія на військовому арсеналі поблизу Калинівки, торгівельні мережі області не мали необхідну кількість будівельних матеріалів для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Тому, головою облдержадміністрації Валерієм Коровім було прийнято рішення про створення матеріального резерву на випадок виникнення НС. В цьому році ми зробили перший крок і в матеріальний резерв заклали майже 7 тисяч листів шиферу. У зв’язку з надзвичайною ситуацією, що сталась поблизу Ічні Чернігівської області, прийнято рішення  щодо надання матеріальної допомоги Ічнівській райдержадміністрації. Сьогодні ми відправимо майже 800 листів шиферу для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка сталася на 6-му військовому арсеналі. Вінницька область, як ніхто знає, що таке вибухи на військовому арсеналі, які їх наслідки і ми знаєм,о які будматеріали там очікують в першу чергу», - розповів Сергій Вовченко.

Дана допомога з Вінниччини є першою, але при потребі, область готова і надалі надавати допомогу у вигляді будівельних матеріалів та всього необхідного.

Сьогоднішній вантаж прибуде до Ічні вже ввечері. Водій вантажівки Михайло Немиров запевнив, що вантаж довезе цілим та неушкодженим, адже має великий досвід роботи в плані перевезень. Аби дістатись до пункту призначення, Михайло подолає 530 км і за 7-8 годин прибуде до Ічні, де його вже чекають.

Крім того, Сергій Вовченко зазначив, що до матеріального резерву придбано потужну електростанцію, яка дозволить забезпечити тривале постачання електроенергії в разі її відсутності, плівку, бензопили, генератори та мотопомпи для відкачування води на випадок підтоплення. В подальшому планується поповнити матеріальний резерв області новими ресурсами та систематично їх збільшувати.



Переглядів: 2325
Поширень: 0

Останні новини