«Наводчика» з Вінниччини можуть посадити довічно

Сьогодні, 9 січня, УСБУ у Вінницькій області повідомило, що агент воєнної розвідки рф, затриманий контррозвідкою СБУ, постане перед судом.

Контррозвідка Служби безпеки викрила і затримала агента гру, під час багатоетапної спецоперації у Вінницькій області.

Фігуранта затримали в листопаді минулого року. Тоді він виконував чергове завдання від російських кураторів, неподалік одного з об'єктів критичної інфраструктури Вінниччини.

Він збирав та передав агресору точні координати стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури та споруд системи життєзабезпечення, звітував про місця дислокації та переміщення Сил оборони. За його «наводкою» окупанти планували здійснити серію прицільних ракетних ударів по енергогенеруючих підприємствах області.

Досудове розслідування встановило, що ворожим агентом виявився колишній радянський військовий, який на початку 90-х звільнився з армії. Потім він мешкав на Вінниччині і вже тоді був завербований росіянами. Після розпаду срср, агента перевели в «режим очікування».

На початку повномасштабної війни з ним зв’язався кадровий співробітник російського гру. Зрадник допомагав росіянам проводити розвідувально-підривну діяльність проти України.

Слідчі СБУ за процесуального керівництва обласної прокуратури висунули обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст.111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано до Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області для розгляду по суті.

«Наводчику» загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.


Переглядів: 1678
Поширень: 4

Останні новини