Де у Вінниці можна зробити закордонний паспорт та скільки це коштує у 2023 році?

Українці за кордоном пишаються своїм громадянством. Від початку повномасштабного вторгнення, навіть росіяни в країнах ЄС почали одягати на свої паспорти обкладинки, що імітують українську "синю книжечку".  

А в нас цей омріяний документ можна оформити, звернувшись до Державної міграційної служби, яка працює у штатному режимі навіть в умовах війни.

Яка ціна на закордонний паспорт у 2023 році? Як подати документи, скільки чекати та за якими адресами у Вінниці звертатися? 

Відповідь на ці поширені питання читайте далі. 

Де у Вінниці оформлюють закордонні паспорти? 

Документ можна отримати, звернувшись до вінницьких підрозділів міграційної служби, що відкриті з вівторка по суботу. Графік роботи кожного можна дізнатися тут.

 Звертатися потрібно за такими адресами:

вул. Замостянська, 26; вул. Довженка, 73;  вул. Київська, 31; вул. Миколайчука, 19; вул. Театральна, 10; вул. Пирогова, 4.

Для оформлення можна записатися в електронну чергу, пройшовши покрокову реєстрацію через месенджери Вайбер та Телеграм, або за номером телефону. Стан черги перевіряють у кол-центрі: 0974700505.

Після здійснення попереднього запису, громадянин отримує електронний талончик, із датою та терміном прийому. При цьому, на офіційній сторінці ДМС вказано, що неявка протягом 2 хвилин автоматично скасовує чергу. Тому до міграційної служби краще не запізнюватись.

Документи можна подати безпосередньо до відділу,  у «живій» черзі. Також, під час дії воєнного стану, вінничанам рекомендують попередньо зателефонувати до потрібного відділу для уточнення адреси та розкладу роботи.

Скільки коштує закордонний паспорт в 2023?

З першого листопада минулого року вартість оформлення збільшилася. В ДМС зазначають, що ціна адмінпослуги залишилася на попередньому рівні, натомість подорожчали бланки документа та його персоналізація.

Нові ціни на виготовлення закордонного паспорта:

не термінове — 856 грн (20 днів); термінове — 1496 грн (10 днів).

При цьому, враховуються тільки робочі дні.

Співробітники служби не радять купувати талон до електронної черги у сторонніх осіб, користуючись оголошеннями та іншими сервісами. Невідповідність реєстраційних даних буде підставою для скасування реєстрації.


Теги: документи

Переглядів: 15778
Поширень: 48

Останні новини