У Вінниці ускладнюються погодні умови з 13 січня

У п'ятницю 13 січня у Вінниці ускладнюються погодні умови: туман, видимість 200-500 м, ожеледь та ожеледиця на дорогах. Про це повідомляє Вінницький обласний центр гідрометеорології.

У місті та області в цей день буде хмарно, невеликий вітер, 3-8 м/с.

Температура:

вночі -2°... -4°, вдень від -1°...+1°.

На суботу і неділю 14-15 січня також буде хмарно, та місцями туман. Вітер 5-10 м/с.

Температура:

вночі -1°... -6°; вдень від -2°...+3° тепла.

Як керувати автомобілем в тумані

Недостатня видимість істотно впливають на безпеку дорожнього руху. Керування автомобілем в умовах туману вимагає великого досвіду. Часом туман буває таким сильним і створює таку велику небезпеку, що краще перервати рух та дочекатися чекати зміни погоди.

Туман сильно ускладнює орієнтування, зменшує зону видимості, сприяє обману зору, спотворює сприйняття швидкості та відстань до предметів.

У тумані слід:

знизити швидкість руху, вона не повинна бути більшою половини відстані видимості в метрах; їхати при ближньому світлі фар, котре краще освітлює дорогу, аніж дальнє; увімкнути протитуманні фари, якщо вони є, задні протитуманні ліхтарі, разом із габаритними вогнями; якщо скло запотіло, ввімкнути систему опалення та вентиляцію в салоні, обігрівач заднього скла; якщо туман дуже сильний, можна намагатися розгледіти дорогу перед автомобілем, висунувши голову у відчинене вікно, однак це дуже небезпечно і за таких умов взагалі не варто сідати за кермо; нахилитися над кермом і наблизити очі до переднього скла, це не зручно, але може допомогти втомлює, але періодично ним потрібно користуватися; бокове вікно біля водія краще тримати відчиненим, щоб чути шум інших транспортних засобів; час від часу використовувати звуковий сигнал.

Не варто під час туману:

їхати близько до автомобіля попереду; орієнтуватися на задні ліхтарі переднього автомобіля; дивитися в одну точку перед автомобілем; намагатися обганяти інші автівки.

Пішоходам рятувальник рекомендують носити на одязі світловідбиваючі стрічки (флікери), аби бути видимими.


Теги: погода

Переглядів: 1111
Поширень: 0

Останні новини