Підробив паспорт заради генератора. На Вінниччині нова шахрайська схема

У Вінницькій області група шахраїв підробляла документи, аби красти генератори. Про це повідомляє ГУНП у Вінницькій області

Шахраї заволоділи генераторами вартістю понад 300 000 гривень. Двоє зловмисників, один із них раніше судимий, скориставшись сфальсифікованими документами заволоділи п’ятьма генераторами.

Інцидент трапився 9 січня. До поліції звернувся 26-річний вінничанин з повідомленням про шахрайство. За його словами, замовлення, яке він мав отримати на пошті - отримала невідома особа. У посилці було 5 генераторів вартістю близько 340 000 грн.

Поліця встановила, що зловмисники підготувалися до цього злочину. Огранізатор довідався номер мобільного телефону потерпілого, встановив його особисті дані та підробив паспорт. Спільник зловмисника прийшов на пошту та за сфальсифікованим документом  забрав чужу посилку. Майно він перевіз до сусідньої області.

За виконання цієї "роботи" спільник отримав аванс  3 000 гривень. Решту винагороди, 10 000 гривень, організатор обіцяв передати після продажу генераторів

Зловмисники переховувались. Організатора шахрайської схеми, раніше судимого за вчинення аналогічних злочинів 33-річного мешканця Житомирської області, розшукали у місті Погребище на Вінниччині. Його 19-річного спільника - у Чернівецькій області.

За цим фактом слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство). 

Чоловікам загрожує до 8 років позбавлення волі.

фото: Нацполіція


Теги: кримінал

Переглядів: 1093
Поширень: 0

Останні новини