На Вінниччині група "копачів" мідного кабелю тікала від поліції на автомобілі

На Вінниччині група з п'ятьох зловмисників займалася викопуванням мідного кабелю з півтораметрової глибини.

Лише за один раз їм вдалося дістати з-під землі понад 300 метрів кабелю, вартістю більше 100 тисяч гривень. Поліція повідомляє, що їх підозрюють в причетності до більше ніж 10 подібних злочинів.

Останній інцидент трапився 11 січня. Трьох крадіїв затримали місці злочину, у полі біля села Червоне, що Гайсинському районі. Ще двоє почали тікати від поліції на автомобілі. Згодом їх розшукали оперативники.

Під час розкриття, поліція вивчала географію скоєних крадіжок та спосіб їх вчинення. Зібравши весь необхідний обсяг даних, поліцейські вирахували час та місце чергового злочину.

Затримані - чоловіки родом зі східних областей України; віком 17, 19, 24, 39 та 43 роки. Частина з них вже мала проблеми з законом. Огранізатором був найстарший із них. 

Слідчі вилучили вкрадений кабель, автомобіль , інструменти й обладнання, які використовували під час злочинної діяльності. Йдеться про металошукачі, пневмоніструмети, лопати, мотузки та інше.

Усі п’ятеро перебуватимуть в ізоляторі тимчасового тримання до обрання запобіжного заходу та повідомлення підозри. Розмір завданої шкоди наразі встановлюється. 

Фото: Нацполіція


Теги: кримінал

Переглядів: 1098
Поширень: 0

Останні новини