На Вінниччині пролунали вибухи: ракета влучила в об'єкт критичної інфраструктури

Сьогодні, 14 січня, відбулася чергова ракетна атака окупантів із так званої рф. Повітряну тривогу у Вінницькій області оголосили о 14:38.

Згодом у офіційних джерелах з'явилися повідомлення про звуки вибухів у області та роботу ППО.

"Залишайтеся в укриттях! З півдня летять ракети на Вінницьку область!" - написав голова обласної ради Вячеслав Соколовий. Вінничан закликали зберігати інформаційну тишу та перебувати в безпечних місцях 

За розпорядженням НЕК "Укренерго" на Вінниччині вжили заходи із екстреними відключеннями світла

Вінницькій області одна з ракет потрапила в об'єкт критичної інфраструктури. Три ракети в області було збито." - повідомили у Вінницькій міській раді із посиланням на начальницю Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталію Гуменюк. За оновленою інформацією, 14 січня над Вінниччиною збили 5 ракет.

У Києві також завдано удару по об’єкту критичної інфраструктури. Мер Кличко розповів про падіння уламків ракет на нежитлову територію. На щастя, обійшлося без жертв. Повідомляли також про прильоти на Харківщині та Львівщині. 

В Дніпрі було влучання у житловий будинок. Зруйновано цілий під'їзд багатоповерхівки. Під завалами опинилися люди, станом на 17:50 відомо про 39 постраждалих, серед них діти, та 5 загиблих, врятовано 20 осіб, рятувальники розбиратимуть завали всю ніч. 

А на півночі Молдови вже втретє за останні місяці впали уламки збитих ракет. Їхні фрагменти цього разу виявили посеред поля у Бричанському районі, повідомляє міністерство внутрішніх справ країни.

Міністр енергетики Герман Галущенко наголосив, що енергетики вже працюють над відновленням постачання електроенергії.

"Сьогодні ворог знову атакував об’єкти генерації та електричні мережі країни. Є прильоти у Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій та Київській областях. Через обстріли в більшості регіонів вводяться аварійні відключення. Наступні дні будуть важкими." - зазначив він.

У ДТЕК повідомили, що ворог обстріляв дві ТЕС ДТЕК, одна з них припинила виробництво електроенергії. Обійшлося без постраждалих. "Внаслідок обстрілів було пошкоджено обладнання ТЕС." - розповіли у компанії. 

Зруйновано один з енергоблоків, влучили в турбінне відділення.

Фото: медіа-центр ДТЕК

За повідомленням Головнокомандувача Збройних Сил України, сьогодні противник завдав масованих ракетних ударів по нашій території.

"Зранку зенітними керованими ракетами С-400 (С-300) з північного напрямку була атакована столиця. Пізніше держава-терорист застосувала високоточну зброю: крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555, Х-22, крилаті ракети морського базування «Калібр», керовані авіаційні ракети Х-59, - по об’єктах критичної інфраструктури України. Загалом ворог здійснив близько 28 пусків крилатих ракет різного базування та 5 пусків керованих авіаційних ракет. Силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони знищено 18 крилатих ракет та 3 керовані авіаційні ракети. Щирі співчуття родинам загиблих. Помстимося!" - написав Валерій Залужний.



Переглядів: 4887
Поширень: 42

Останні новини