П’ятий Vinnytsia Adolphe Sax Festival відбудеться 10-11 листопада у Вінниці

Вже п’ять років поспіль саксофоніст Євген Попель та його друзі збирають у нашому місті кращих майстрів гри на саксофоні з усієї України, а то і світу. Цьогоріч у вінничан знову буде можливість на два дні поринути у вир дивовижних звуків цього чарівного інструменту, побувати на ексклюзивних майстер-класах та почути концертні програми найпрогресивніших українських саксофоністів! 

Ukrainian Saxophone Ensemble

Квитки на концерти V-го Міжнародного фестивалю Vinnytsia Adolphe Sax Festival – 2018 можна придбати на сайті http://bilet.vn.ua або у касах Вінницької Вежі, Будинку офіцерів, театру імені Садовського, «Універмагу» та «Магігранду» (2 поверх). Є можливість замовити безкоштовну доставку квитків у будь-яку точку Вінниці за телефонами: (0432)57-55-55, (093)101-00-63 і (098)101-00-63. Вартість квитків – 90-300 грн.

Євген Попель

«Приємно відчувати, що за п’ять років існування нашого фестивалю, саксофонна культура України зробила шалений крок уперед. З’явилось багато чудових музикантів та колективів, які своєю високою виконавською майстерністю і готовністю експериментувати та створювати щось абсолютно унікальне та неповторне, не поступаються закордонним колегам. У Європі наші саксофоністи нарозхват! Ми пишаємося ними і тому свій перший ювілей – п’ятиріччя – Vinnytsia Adolphe Sax Festival на вінницькій сцені будуть найкращі  українські виконавці», – відзначає засновник фестивалю Євген Попель. На нас чекає два грандіозних концерти, кожен з яких подарує глядачам неповторні емоції. А спеціально для студентів Вінницького училища культури і мистецтв імені Леонтовича саксофоністи Артем Голоднюк та Данило Довбиш проведуть ексклюзивні майстер-класи. Запрошуються всі закохані у саксофон!

10 листопада о 18.30 у Вінницькій обласній філармонії героями концерту «Sax Recital» стануть одні з кращих саксофоністів України: Артем Голоднюк (Київ), Данило Довбиш (Київ), Євген Попель (Вінниця). Під акомпанемент чарівної піаністки Юлії Компанієць із Києва усі разом, у дуетах та яскравих соло вони заграють композиції французьких композиторів Франсіса Пуленка, Габріеля Форе, Жоржа Бізе, Жюля Демерсмана та багатьох інших. Це буде незабутній вечір вишуканої французької музики, який покаже всю красу та розмаїття саме академічного звучання саксофона!

Артем Голоднюк (Київ) – провідний соліст Національного президентського оркестру України, лауреат багатьох міжнародних конкурсів та фестивалів, учасник відомих українських бендів та груп: FrankyJazz, New Age Quartet та багатьох інших; Данило Довбиш (Київ) – лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів, віртуозний майстер, який нині живе і творить між двома країнами – рідною Україною та Францією, де зараз відточує свою майстерність у знаменитій Леонській консерваторії; Євген Попель (Вінниця) - лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів, відомий музикант, педагог та засновник фестивалю Vinnytsia Adolphe Sax Festival.

11 листопада на сцену Вінницького театру імені Садовського вийде унікальний для України ансамбль із найбільшою рекордною кількістю саксофоністів! Одразу 12 кращих sax-майстрів Києва, Львова та Вінниці (3 тенори, 3 баритони, 3 альти, 3 сопрано) запропонують слухачам вражаючий сучасний мікс sax & folk – розкішну авторську програму саксофонної музики «Коло», засновану на прадавніх українських народних мелодіях та національних обрядах. Ukrainian Saxophone Ensemble цього літа тріумфально презентував Україну на Всесвітньому конгресі саксофоністів у Загребі (Хорватія), де їх авторська програма «Коло» приголомшила Європу! Тепер і вінничани почують нове прочитання фантастичної суміші з українського фольклору, старовинних обрядових композицій і легендарного «Щедрика» на саксофонний лад!

 Не пропустіть музичну подію чарівної осені V-й Міжнародний фестиваль Vinnytsia Adolphe Sax Festival – 2018! Натхненний саксофон звучатиме у Вінниці 10-11 листопада!


Теги: фестивалі

Переглядів: 3051
Поширень: 0

Останні новини