Вінничани відправляють у деокуповану Балаклію гуманітарний вантаж

Вінничани зібрали гуманітарну допомогу для звільненої Балаклії: індивідуальні бокси для дітей, мобільні телефони, велосипеди, теплий одяг, генератори, музичні інструменти та багато іншого. Свої зусилля заради цього збору об'єднали волонтери з Вінниці та депутати міськради, департамент культури ВМР, культурна спільнота міста й небайдужі містяни.

Віінницьким волонтерам із центрів “Шахіна”, “Гармонія” та “Піч” вдалося зібрати навіть більше, ніж планували спочатку.

У межах акції “Від дитини до дитини” хотіли сформувати тисячу адресних коробочок для діток Балаклії, а вийшло - 1 300 пакунків.

“Ці бокси є індивідуальними. Сформовані за гендером та віком. Зібрані вінничанами – і дітками, і навчальними закладами, і різними організаціями. Паралельно нам просто приносили гроші на солодощі, і ми вже самі формували коробочки”, – розповіла координаторка проєкту “Вінниця-Балаклія”, співзасновниця волонтерського центру “Шахіна” Олена Стеценко.

Всі коробочки індивідуальні, зокрема, є іграшки, дитячі речі, смаколики та канцелярія. Зібрали також велосипеди, куртки, телефони та генератори. Від вінницької культурної спільноти спільно із департаментом культури міської ради в Балаклію поїдуть музичні інструменти для місцевої музичної школи, розграбованої окупантами.

Аби культурно зблизити наші міста, вінничани планують представити у Балаклії і культурну програму.  Вінницькі актори презентують виставу “Про мрію, яку не можна зраджувати”, виступлять також музиканти, викладачі проведуть урок української мови.

"Моральний стан балаклійців є не найкращим, тому з цим нам також треба працювати і підтримувати їх”, – додала Олена Стеценко.

Трансфер гумвантажу забезпечує Вінницька міська рада. Разом із волонтерами до Балаклії їдуть також депутати міської ради й координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира та Тарас Ковальчук.

“В рамках роботи Гумштабу наше місто вже передало Балаклії пальне, автобус, генератор, виділили 10 млн грн на відновлення зруйнованого житла. Плануємо вчергове поспілкуватися із керівництвом Балаклії, які ще потреби є у нашого міста-друга. Важливо підтримувати комунікацію, вивчати потреби і спільно вирішувати наслідки тих проблем, які після себе залишили росіяни”, – каже координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутат Вінницької міської ради Дмитро Мира.

Провести атракції у Балаклії вінничани планують цього тижня.

Нагадаємо, із жовтня 2022 року Вінниця стала містом-другом для звільненої Балаклії. Відтоді до деокупованого міста кілька разів відправляли вантажі.

11 листопада, в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу вінницькі волонтери з організацій “Шахіна”, “Гармонія”, “Піч”, “Подільська громада” та директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук доправили до Балаклії перший гуманітарний вантаж.

25 листопада Вінницька міська рада передала допомогу з бюджету ВМТГ Балаклійській міській територіальній громаді на суму 10 млн грн.

9 грудня заступник міського голови Микола Форманюк разом із депутатом Володимиром Малініним поїхали до звільненої Балаклії з черговим гуманітарним вантажем та поспілкувались з представниками балаклійської влади про їхні нагальні потреби та подальшу співпрацю громад.

19 грудня, з Вінниці до деокупованої частини Харківщини відправили другий гуманітарний вантаж, який місцеві волонтери формували впродовж останнього місяця.

28 грудня депутати Вінницької міської ради Володимир Онофрійчук та Олександр Мельник доправили до деокупованого міста-друга Балаклії черговий гуманітарний вантаж та поспілкувалися з представниками місцевої влади про їхні нагальні потреби.



Переглядів: 974
Поширень: 0

Останні новини