Вінничанам нагадують про оповіщення у випадку повітряної тривоги

На випадок екстрених ситуацій у Вінниці створили декілька видів оповіщення населення. Крім звичної сирени, яка попереджає про загрозу є ще 3 види сигналів:

Дзвін набат – ядерна небезпека; Церковний дзвін – хімічна атака; Гудок потяга – евакуація з міста.

Якщо немає світла та телефонного зв’язку, відсутня телетрансляція, або в системі сповіщення виник несподіваний збій у Вінниці існують альтернативні варіанти інформування містян.

В департаменті цивільного захисту наголошують на необхідності запастися радіоприймачами  на батарейках –  всю важливу інформацію можна почути на частоті 101,8 МГц (радіо «Місто над Бугом»)

У випадку надзвичайної ситуації вінничани насамперед повинні увімкнути радіо. 

Радіосигнал можна отримати через автономні приймачі, телефони, які мають відповідні характеристики, радіо в автомобілі. Трансляція доступна і через радіоприймачі, що приєднані до проводової радіомережі.

«Ми закликаємо не нехтувати власною безпекою і при повітряній тривозі одразу прямувати в укриття, – каже директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов. – Потрібно, щоб вінничани знали, які звуки лунатимуть при різних видах небезпеки. Після сповіщення варто увімкнути місцеве радіо або телебачення. Окрім того, потрібно наголосити, що у випадку відсутності світла та мобільного зв’язку або виведення з ладу системи централізованого оповіщення всю необхідну інформацію можна буде почути на радіо «Місто над Бугом».

У разі екстреної ситуації у Вінниці буде оповіщення в місцях масового скупчення людей. Йдеться про гучномовці, спецавтомобілі та електромегафони. 



Переглядів: 1017
Поширень: 1

Останні новини