ЗНО в цьому році не здаватимуть: що буде замість нього

Цього року замість ЗНО абітурієнти складатимуть Національний Мультипредметний Тест (НМТ).

Він буде тривати 180 хвилин і скаладатиметься з двох обов‘язкових предметів (українська мова та математика), а також одного предмета на вибір. Три екзамени проводитимуться в один день, а реєстрація стартуватиме в квітні. Нагадаємо, що ДПА для 4 та 9 класів цьогоріч також скасували.

Таку інформацію оприлюднили на брифінгу щодо моделі вступної кампанії 2023 року в умовах воєнного стану. 

Реєстрація на вступ за моделлю національного мультипредметного тесту розпочнеться у квітні. Буде й додаткова сесія, але спеціальної, на відміну від минулого року, вже не буде. Скласти іспити українські учні зможуть і за кордоном. Про пункти тестування повідомлять згодом. 

Усі пільгові категорії, мешканці тимчасово окупованих або деокупованих територій зможуть виконати тестування дистанційно. "Упродовж трьох місяців вони повинні укласти договір, приїхавши до закладу освіти і приступивши до навчання", - розповів Міністр освіти Сергій Шкарлет.

Він додав, що окрема категорія вступників стосуватиметься закладів військової освіти і спеціальної мови навчання, куди вступатимуть за їхніми правилами прийому.

Нагадаємо, що змінити офіційно формат вступних випробувань можна лише після ухвалення відпвідного Закону. Тому Верховна Рада повинна найближчим часом ухвалити відповідні рішення щодо вступу до закладів вищої освіти в 2023 році.


Теги: освіта

Переглядів: 1364
Поширень: 0

Останні новини