Вінничан застерігають від споживання води з відкритих водойм

Департамент охорони здоров’я Вінницької міськради нагадує, що споживання води з відкритих водойм та річок є потенційним джерелом небезпеки. Там може міститися велика кількість бактерій, котрі спричиняють різноманітні захворювання.

Поради для вінничан, як вберегти себе від інфекційних захворювань, що передаються через воду:

    Вода не має бути забарвленою. Варто поглянути на воду в білому чи прозорому посуді на білому фоні. Можна набрати половину пляшки, інтенсивно потрусити її.  Піна, яка утворилася внаслідок таких дій, свідчить що така вода не придатна для вживання. Якщо вода має бензиновий, хімічний, трупний чи інший підозрілий запах – споживати її категорично заборонено.

Профілактика інфекційних захворювань, які передаються через воду:

пийте кип’ячену чи продезінфіковану питну воду; мийте руки безпечною водою, користуючись милом; готуйте їжу лише на кипяченій або бутильованій воді;є памятайте, що вода, набрана з відкритих водойм підходить тільки для технічних цілей; не вживайте лід, зроблений з води невідомого походження.

Директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш наголосив, що у випадку появи ознак інфекційних захворювань (підвищення температури, лихоманки, головного болю чи запаморочення, нудоти тощо) – варто терміново звертатися до лікарня та не займатися самолікуванням


Переглядів: 940
Поширень: 1

Останні новини