Коли у Вінницю повернеться зима. Прогноз на останній тиждень січня

У Вінниці, попри аномально теплі дні минулого тижня, поступово починається зниження температури. Про це повідомляє обласний центр гідрометеорології. 

В понеділок, 23 січня буде хмарно, місто та область накриє туман. Опадів у цей день не передбачають. Вночі температура опуститься до –2°, вдень знову потеплішає до +2°.

У вівторок та середу 24-25 січня прогнозують мінливу хмарність. Вітер послабшає до 3-8 м/с. Нічна температура у ці дні: - 2….-7° морозу; денна: від -2° до +3°.

У четвер і п'ятницю 26-27 січня синоптики істотних опадів не прогнозують. Вночі стовпчик термометра подекуди опуститься до -6°, вдень прогнозують від -3° морозу до +2° тепла.

Дані більшості синоптичних інтернет-порталів України також свідчать про те, що температура у Вінниці в середині тижня дещо знизиться. 

В суботу та неділю 28-29 січня вдень прогнозують від 0 до -2°, нічний максимум – до -4° морозу. 

На початку наступного тижня може знову посилитися вітер. В останні дні місяця вдень прогнозують «плюс», не буде й суттєвого нічного похолодання: до -5°. Відтак, сильних морозів та снігопадів у Вінниці до кінця січня очікувати не варто.

Тим часом, Укргідрометцентр попереджає про довгострокові тенденції зміни клімату. Минулого року Україна пережила ще один рік інтенсивного потепління. 

Смуги на графіку показують середньорічну температуру в нашій країні, починаючи від 1901 року. Червоні кольори зображують спекотні роки, сині – прохолодні. 

Вчені Служби зміни клімату ЄС «Коперник», порахували, що останні 8 років були найтеплішими за усю історію людства. Найспекотнішим за усі роки спостережень був 2016-й. 

Наразі у світі в середньому на 1,2 градуси за Цельсієм тепліше, ніж в другій половині 19 століття. До таких зміни призвели викиди вуглекислого газу, котрі стали поширеними завдяки використанню викопного палива.

Нагадаємо, що 18.01 у Вінниці зафіксували температурний рекорд. Максимальна температура цього дня була +11°C,  що перевершило рекорд у +9,4°С, встановлений у 2007 році.


Теги: погода

Переглядів: 1077
Поширень: 1

Останні новини