Вінницьку довгожительку Марію Стрельченко привітали зі 100-річним ювілеєм

Вона пережила Голодомори та Другу світову війну, а тепер – ще й російська агресія. Вінничанка Марія Стрельченко днями відзначила столітній ювілей. Зі 100-річчям її вітали директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова та депутатка Світлана Куца.

Від міського голови Сергія Моргунова ювілярка отримала Почесну грамоту та грошову премію у п’ять тисяч гривень.

Марія Стрельченко народилася 21 січня 1993 року в сім’ї, де крім неї було ще 15 дітей. Коли почалася Друга світова – їх відправили на північ. Там вона й познайомилася із майбутнім чоловіком – військовим-прикордонником.

Повернулася до Вінниці жінка у 60-х роках. Виховувала двох дітей, яких, на жаль, уже немає. Має трьох онуків і стільки ж правнуків. Один із них – Костянтин Калашніков доглядає за бабусею. Секрет її довголіття: постійна опіка і відсутність поганих новин.

“Ми не розповідали бабусі про війну. Це може бути надзвичайним стресом для неї. Бабуся пережила Голодомори, пережила Другу світову. Зараз їй потрібні опіка й турбота, і жодних негативних новин”, – додав Костянтин Калашніков.

Директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова зазначила, що відповідно до Комплексної програми, Марія Созонівна отримуватиме довічну щомісячну матеріальну грошову допомогу, у розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

«Раді, що в нашій громаді є такі особистості, які крізь століття проносять свій безцінний досвід і передають його молодому поколінню», - сказала вона.

Ювілярка подякувала за постійну підтримку від органів місцевої влади та привітання з нагоди дня народження.

Крім Марії Стрельченко, довічну щомісячну матеріальну грошову допомогу у Вінниці отримує 6 вінничан, яким виповнилося 100 та більше років.

До кінця 2023 року планують нагородити ще 12 мешканців, оформивши їм відповідну матеріальну допомогу.


Переглядів: 909
Поширень: 0

Останні новини