У Вінниці діти переселенців виготовили близько 180 окопних свічок для військових

У Вінниці дітки ВПО, які перебувають на обліку в департаменті соціальної політики міської ради виготовили близько 180 окопних свічок, які передадуть на фронт для українських Захисників та Захисниць. Про захід повідомляє Вінницька міська рада. 

Захід ініціював департамент соціальної політики міської ради разом із ГО "Інноваційна дія". Ідею активно підтримали родини, які вимушено покинули свої домівки і тепер живуть у Вінниці.

Матеріали для виготовлення свічок – баночки, гофрований картон, парафін – надав БФ "СОТА". Саме вони доправлять засоби обігріву українським військовим. Засновниця БФ "СОТА" Альона Скалецька розповіла, що ці свічки можуть горіти від 2 до 7 годин. 

Приурочили захід до Дня Соборності України. Перед виготовленням окопних свічок для Захисників та Захисниць, представниця Ради Поважних, яка діє при Вінницькому міському голові, Клавдія Маліцька розповіла усім присутнім історію становлення української державності.

"До повномасштабного вторгнення ми організовували різні активності для наших діток. Зараз інший час. І ми раді, що батьки разом із дітками активно долучають до заходів для підтримки наших Захисників та Захисниць. Тільки разом ми сильні", – зауважила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Після заходу за активну участь і внесок у Перемогу України діток нагородили грамотами та подарунками. Підтримку у вигляді подарунків і продуктових наборів учасники заходу отримали і від БФ "Сота".

Серед них – переселенка Алла Мельник разом із донькою Алєсею. На початку повномасштабного вторгнення вони залишили Суми та переїхали до Вінниці. Тут планують залишитися.


Переглядів: 728
Поширень: 0

Останні новини