Повітряна тривога у Вінниці. Сьогодні ворог здійснив запуск 55 ракет

Сьогодні вранці, 26 січня о 7:50 у Вінниці та області було оголошено повітряну тривогу. Вінничан закликали пройти в найближчі укриття.

Нагадаємо, що цієї ночі у Вінниці також була тривога, пов'язана із активністю ворожих безпілотників. За інформацією від Повітряних Сил, всі 24 "шахеди" над Україною було збито.

"Переважну кількість дронів-камікадзе знищено в центрі країни – у зоні відповідальності повітряного командування «Центр»." - повідомляють в Повітряних Силах.

О 8:02 Вінницька ОВА повідомляє, що ворог здійснив запуск крилатих ракет.

Голова Миколаївської ОВА повідомив, що група ракет, зайшла через Азовське море, Херсонську область, зараз у повітряному просторі Миколаївщини, та летить у напрямку Заходу.

0 8:32 з'явилася інформація про збиття перших ракет, написала Вінницька обласна Рада. 

"Росіяни завдали нового масованого ракетного удару по Україні. Ракети можуть летіти на Київщину, Вінницю, Житомирщину та області на Заході України." - інформує Центр протидії дезінформації.

0 8:57 у місті Вінниця було чутно звуки вибухів

Фото уламків збитої над Вінниччиною ракети оприлюднив Начальник Нацполіції Іван Іщенко:

В ОВА повідомили, що ЗСУ контролюють небо над Вінниччиною.

О 9:15 Вінницька міська рада повідомила, що в місті було чутно роботу ППО. Згодом у області вдруге було чути звуки протиповітряної оборони.

Речник Повітряних Сил Юрій Ігнат розповів в ефірі телемарафону: "Працює протиповітряна оборона. Так, були вибухи у кількох областях, зокрема, на Вінниччині. "

Вибухи також прогриміли у Києві, повітряні цілі були збиті, розповів очільник КМВА.

О 10:09 у Вінницькій ОВА повідомили: "На Вінниччині є влучання ворожих ракет. Постраждалих нема. Всі оперативні служби працюють на місці."

На Одещині внаслідок ударів пошкоджено два об‘єкти критичної енергетичної інфраструктури, поранених немає -  керівник Одеської РВА Крук.

О 10:40 в КМВА оприлюднили інформацію про падіння частини ракети у Голосіївському районі Києва. Є постраждалі, загинув 55-річний чоловік.

О 12:10 у Вінниці прозвучав сигнал відбою, повітряна тривога тривала понад 4 години.

Сьогодні росія випустила 55 ракет по Україні: сили ППО знищили 47 з них.

Ворог запускав ракети типу Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр» та Х-59 з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів у акваторії Чорного моря, повідомив головнокомандувач ЗСУ. 20 із 47 знищених ракет збили над Києвом. Крім цього, три з чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.



Переглядів: 3137
Поширень: 15

Останні новини