Які бувають електропростирадла: шкода та небезпека

Тільки ті, хто свого часу купив електропростирадло, знають, наскільки це практичний виріб. А ще вони знають, що більшість міфів, пов'язаних з їх небезпекою, не більш ніж домисли та перебільшення. Сьогодні розберемося у різновидах даних виробів та в тому, як користуватися таким типом покривала.

Що таке електропростирадло та його види

Багато хто здивується, але цей виріб з'явився в каталогах різних брендів зовсім не недавно. Перше використання електропростирадла, тоді ще з медичною метою, датовано більш ніж сотнею років тому. Такі покривала були дуже актуальними, адже центрального опалення як такого ще не було, багато лікарень та госпіталі простоювали в холоді, тому застосування цих постільних аксесуарів було єдиним способом якось зігріти хворого і не дати йому замерзнути.

З того часу принцип роботи електропростирадла не змінився. Але певним чином зросла їхня якість та економічність. Даний виріб є тканинним кейсом з поміщеними в нього нагрівальними елементами по всій площі, який працює від мережі або акумулятора. При включенні він швидко починає віддавати тепло, завдяки чому в найкоротші терміни можна нагріти ліжко або знайти застосування аксесуару в інших сферах:

для використання в машині; у дитячій; для теплих обгортань; вечірніх посиденьках на веранді тощо.

Багато садівників навіть примудряються використовувати її для прогріву розсади! Справді корисна штука.

Чи можна спати на електричному простирадлі? 

Багато покупців, після вивчення каталогу електропростирадлів у нашому інтернет-магазині Cappone, цікавляться, а чи можна на них спати? Це питання обумовлено різними історіями про те, що ці аксесуари можуть зазнати посеред ночі короткого замикання і наробити багато біди. Поспішаємо розвінчати цей міф. Спати на електричному простирадлі можна і потрібно.

Тільки для зручності рекомендуємо дотримуватися таких умов:

знайдіть якісне простирадло і дихаючий тип покривала відповідної площі для того, щоб його накрити, оскільки нагрівальні елементи можуть тиснути на тіло під час сну; вибирайте простирадла з функцією аварійного відключення – як мінімум для спокою; старайтеся купити простирадло з таймером відключення нагріву, щоб вранці вам не стало жарко, благо їх вартість не набагато вища за ті, у яких такого функціоналу немає; у виробі має бути регулювання рівня нагрівання, інакше таке простирадло годиться лише, щоб нагріти постіль, але не для того, щоб спати на ньому.

Пам'ятайте, що немає жодних передумов для того, щоб тканина простирадла спалахнула. Температури та напруги для цього просто недостатньо. Найстрашніше, що може статися – вихід спального гаджета із ладу. Тому з безпекою тут все гаразд.

Корисність та шкода: думка лікарів

Важливо! Лікарі рекомендують бути обережними із застосуванням даного простирадла людині, яка має труднощі зі здоров'ям. Сюди можна зарахувати:

проблеми з тиском; підвищений цукор; наявність кардіостимулятора; захворювання кровоносних судин; туберкульоз; онкологічні захворювання.

Здоровим людям також важливо пам'ятати, що електропростирадла покликані рятувати людину від сну в холодній кімнаті та економити електроенергію. Нічого хорошого в тому, щоб смажитися в ліжку на протязі всієї ночі немає.

Коли все ж таки варто використовувати електропростирадло?

Цей спальний гаджет ми рекомендували б купити всім і кожному, тим більше що його вартість зовсім невелика. Так, спати на ній щодня ви не станете, але це не потрібно! Зате ви завжди будете захищені від відключення опалення, зможете брати виріб із собою у далекі поїздки, на природу чи дачу. Ще багато хто любить включати це простирадло після важкого робочого дня, особливо якщо він проходив на холодній вулиці. Та й постелити такий килимок дитині під попу під час гри – прекрасна ідея, тим більше, що далеко не у всіх квартирах і будинках є підлога з підігрівом.

Електричне простирадло здатне зігріти не тільки тіло, а й душу. Вона в найкоротші терміни робить затишним місце, де ви знаходитесь. І не бійтеся різних пугалок і міфів про її недостатню безпеку. при неправильному використанні можна і у звичайній ковдрі заплутатися. Дотримуйтесь інструкції з експлуатації від брендів-виробників та даруйте тепло собі та своїм близьким.


Переглядів: 1487
Поширень: 0

Останні новини