Сергій Токарєв розповів, яке майбутнє чекає на ІТ в Україні

Після закінчення війни Україна матиме величезний потенціал для розвитку, якого не було у жодної країни за останнє століття, вважає засновник технологічного холдингу Roosh Сергій Токарєв. Він наголошує, що до нашої держави можуть приїхати тисячі кваліфікованих ІТ-спеціалістів. Цей фактор позитивно вплине на розвиток економіки, оскільки нові працівники принесуть із собою знання та досвід. Але будуть і проблеми, зазначає бізнесмен у коментарях українському виданню dev.ua.

Найголовнішою із них Сергій Токарєв вважає залучення інвестицій у технологічну галузь. Через розпочату Росією війну іноземні компанії вдаються до релокації. Вони намагаються перевезти ключові команди та проекти у безпечніші місця. У цьому немає нічого дивного, оскільки через військові дії зросли ризики для працездатності та існування самих компаній. Попри стійкість і незламність українців, війна вкрай негативно впливає на продуктивність. 

На які позитивні тенденції для ІТ можна очікувати

Хоча спрогнозувати майбутнє технологічної галузі в Україні вкрай важко, певні зрушення все ж таки є, зазначає Сергій Токарєв. Багато наших співгромадян почали повертатися в країну. Особливо це помітно у столиці. 

Голова Roosh вважає, що після перемоги додому приїдуть ще більше українців. Йдеться не лише про біженців, а й про емігрантів, які виїхали до інших країн у 90-х і на початку 2000-х років. Зараз ці люди активно допомагають нашій державі ресурсами та грошима. А після перемоги вони захочуть долучитися до відбудови України.

Серед інших позитивних тенденцій Сергій Токарєв перераховує такі, як:

    Потреба в ІТ-фахівцях. Масові скорочення та переведення працівників на аутсорс у багатьох компаніях може допомогти українцям вийти на глобальний ринок праці. Через те, що наші ІТ-спеціалісти вважаються професійними та доволі доступними за вартістю, вони зможуть зайняти місця звільнених співробітників.

    Співпраця з іншими компаніями. Допомога Україні стане своєрідним трендом, тому безліч технологічних фірм захочуть долучитися. Це позитивно вплине на кількість таких компаній у нашій державі.

    Розвиток ІТ-сектору. Кооперація багатьох державних структур iз ІТ, наприклад, у сфері artificial intelligence та military tech, може стати ключовим рушієм для найкращих результатів.


Переглядів: 1115
Поширень: 3

Останні новини