В центрі Вінниці агітував антиукраїнський пропагандист. Його затримала СБУ

У центрі Вінниці 60-річний чоловік поширював антиукраїнську пропаганду. За публічні  заклики до силової зміни конституційного ладу та публікацію відповідних матеріалів в «YouTube», його діяльність блокували співробітники СБУ.

За даними слідства, агітатором є 60-річний мешканець Тиврівської громади, представник так званого «руху народовладдя».

Пропагандист просував антиукраїнські тези, а у інтернеті розміщував відео, де закликав до повалення конституційного ладу в Україні.

Чоловік публічно виступав у середмісті Вінниці, де схиляв людей до руйнування існуючого устрою, агітував за створення нової «республіки» із альтернативними державними органами.

Лінгвістична експертиза відеоматеріалів «народовладця» підтвердила заклики до протидії державній владі із застосуванням фізичного примусу та вогнепальної зброї. Вінницька обласна прокуратура також повідомляє про те, що чоловік закликав до насильницьких дій щодо представників однієї з національних меншин України.

Агітаторові інкримінують злочин за ч. 2 ст. 109 КК України. Стаття передбачає у виді обмеження волі строком до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк. Тривають слідчі дії.


Теги: кримінал

Переглядів: 1356
Поширень: 1

Останні новини