Вінничанка Катерина Калитко у трійці номінантів на Шевченківську премію

Минулого тижня оголосили результати другого туру конкурсу на здобуття Шевченківської премії. У трійку номінантів на Національну премію із літератури увійшла поетеса Катерина Калитко із Вінниці.

Українська поетеса, авторка поетичних збірок та прозових творів Катерина Калитко народилася у Вінниці. У 17-річному віці вона перемогла в поетичному конкурсі «Гранослов». Її збірка оповідань «Земля Загублених, або Маленькі страшні казки» у 2017 рокі була відзначена премією «Книга року BBC». Твори письменниці перекладені 10 різними мовами. У її творчому доробку також дослідження та переклади сучасної літератури Боснії і Герцеговини.

На Шевченківську премію з літератури Катерина Калитко номінована із книгою поезій "Орден мовчальниць".

Фото: The Ukrainians

«Портрет української жінки частіше визначає те, про що вона мовчить, ніж те, про що говорить», – написано у анотації цієї поетичної збірки.

Також на премію з літератури у 2023 році номіновані:

 Олександр Авербух із книгою поезій «Жидівський король». Збірка віршів присвячена найболючішим темам: єврейським катастрофам упродовж погромів і під час Голокосту. Артем Чех із романом «Хто ти такий?». У сюжеті майже біографічна історія, у котрій автор переосмислює своє дитинство у 90-тих роках. За традицією, ім’я переможця оголосять 9 березня, в день народження Тараса Шевченка.

Переглядів: 888
Поширень: 0

Останні новини