Групи з інклюзивного навчання з’явилися ще у чотирьох дитсадках у Вінниці

Рішення про створення груп інклюзивної освіти у дитячих садках  ухвалив виконком Вінницької міської ради наприкінці минулого тижня. Про це повідомляє офіційний сайт ВМР.

Йдеться про подальшу розбудову інклюзивного простору для дітей із особливими освітніми потребами, про перепрофілювання у чотирьох закладах дошкільної освіти однієї з груп загального розвитку на інклюзивну.

Групи створюють в таких садочках:

«Дошкільний навчальний заклад № 23 Вінницької міської ради»; «Дошкільний навчальний заклад № 36 Вінницької міської ради»; «Дошкільний навчальний заклад № 52 Вінницької міської ради»; «Дошкільний навчальний заклад № 19 Вінницької міської ради».

«Сучасний заклад дошкільної освіти відкритий для всіх дітей. Включення малечі з особливими потребами в освітній процес змінює передусім установки педагогів на розуміння особливостей розвитку дітей та врахування їхніх особливих потреб та потенційних можливостей розвитку в навчально-виховній роботі. Особливості дітей із порушеннями психофізичного розвитку неможливо нівелювати, тому потрібно змінювати організацію освітнього процесу в групі задля вирішення завдань навчання, виховання і розвитку всіх дітей в групі, – розповіла директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.



Переглядів: 1156
Поширень: 0

Останні новини