Правосуддя в укритті: у Вінницькому апеляційному суді обладнали залу засідань у сховищі

У місті Вінниця запрацювала перша в Україні зала для розгляду судових справ, обладнана в укритті. У Вінницькому апеляційному суді відбуватимуться засідання навіть під час повітряної тривоги. Про це повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду.

Голова установи Сергій Медвецький розповів, що таким чином вирішили зробити правосуддя ще доступнішим. Зазначає, минулого року у ВАС відклали майже чотири тисячі судових засідань. Одна з причин – повітряна тривога.

«Як і в звичайній судовій залі, там є техніка для відеофіксації та звукозапису засідань. Можна спілкуватися з учасниками справ за допомогою відеоконференцзв’язку. Приміщення забезпечено альтернативним джерелом живлення й системою вентиляції», – зауважив очільник апеляційного суду.

Площа нової зали в укритті – понад 20 квадратних метрів. Впродовж двох місяців ремонт там робили робітники Вінницького апеляційного суду.

Довідково: згідно із законом про судоустрій і статус суддів засідання проводяться винятково в спеціально облаштованому приміщенні – залі судових засідань, придатному для розміщення сторін та інших учасників судового процесу, що дозволяє реалізовувати надані їм процесуальні права і виконувати процесуальні обов’язки.


Теги: суди

Переглядів: 891
Поширень: 0

Останні новини