Ремонт в кімнатах, де мешкають постраждалі від гендерного насильства, зробили у Вінниці

У місті Вінниця завершили ремонт у ще двох кризових оселях, що перебувають на балансі Вінницького міського центру соціальних служб. 
Відтепер тут є 17 ліжкомісць для постраждалих від гендерно зумовленого насильства осіб.

У кімнатах передбачене все для комфортного перебування: ліжка, кухня, ванна. На місці працює фахівець із соцроботи, як розповіла директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

“Лише за минулий рік у Вінниці було понад 700 підтверджених випадків гендерно зумовленого насильства. Усім постраждалим була надана необхідна допомога. Всі вони мали можливість залишитися в кризових кімнатах: чи то на 10 діб, як передбачає Закон, чи й на більше часу”, – додала Наталія Добровольська.

Ремонт із облаштуванням кімнат зробили за підтримки Гуманітарної організації Intersos у межах проекту, фінансованого Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Частково до облаштування технікою та меблями долучився Фонд народонаселення ООН. Ремонт однієї із кімнат профінансувала міжнародна медична гуманітарна організація “Лікарі без кордонів”.

Заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович подякувала Гуманітарній організації Intersos за підтримку нашої громади.
“Від імені всієї територіальної громади щиро вдячні нашим міжнародним організаціям за дружнє партнерство, співпрацю, за міцну побратимську позицію і допомогу в складний період історії нашого народу”, – сказала пані Галина.

Гуманітарна організація Intersos розпочала свою роботу в місті у березні 2022 року, задекларувавши готовність підтримувати Вінницю, розповіла менеджерка із захисту населення гуманітарної місії Intersos у м. Вінниця Анастасія Ланова.

“Наші перші оціночні візити у співпраці з Вінницькою міською радою показали потребу в ремонті і відкритті кризових кімнат для постраждалих від гендерно зумовленого насильства. Тому це один із перших наших заходів, який ми підтримали у Вінниці”, – додала пані Анастасія.

У Вінниці проект зі створення кризових кімнат запустили у 2020 році. Загалом працює три квартири.

“Практика показує, що, на жаль, збільшується кількість осіб, які постраждали від гендерно зумовленого насильства. Зважаючи на воєнний стан і постійні стреси – розуміємо, що проблема може загострюватися. Тому вдячні міжнародним партнерам за підтримку нашої громади в такий непростий для України час”, – зауважила директорка департаменту соцполітики міської ради Валентина Войткова.


Переглядів: 940
Поширень: 0

Останні новини