Фонд «Подільська громада» придбав квадрокоптер та корисні речі для військових

У місті-побратимі Вінниці – Кельце провели благодійний аукціон зі збору коштів на підтримку Збройних Сил України. Захід відбувся  День Незалежності України. Тоді вдалося зібрати понад 100 тисяч гривень, які передали Фонду громади «Подільська громада» з метою закриття першочергових потреб наших захисників та захисниць.

Аукціон організували Товариство «Інтеграція Європа – Схід» Stowarzyszenie Integracja Europa - Wschód за ініціативи активістки з Вінниці Софії Усатюк спільно з громадськими і творчими організаціями Pasiak Świętokrzyski за підтримки громади міста Кельце Miasto Kielce та Свєнтокшиського воєводства Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego. 

На аукціоні, у якості лотів були представлені творчі роботи, ваучери, подарункові сертифікати від спонсорів, різних установ та благодійників з Польщі та України. 

На початку цього року Фонд придбав за виручені кошти квадрокоптер DJI Mavic 3, який став на озброєння одного з військових підрозділів. Цей дрон обладнаний сучасною оптикою, та може непомітно залітати за лінію фронту. На висоті 500–1000 метрів Мавік робить якісні відео, що дозволяє визначати координати для завдання прицільних ударів по позиціям ворога.

Також за зібрані кошти підсилили підрозділ Повітряних сил ЗСУ. Відповідно до запиту, придбали чимало потрібних речей: LED-лампи, шуруповерт, електролобзик, мережеві фільтр-подовжувачі, кутову шліфмашину, набір викруток, комплект зварного обладнання, циркулярну пилку, молоток та скоби, бокорізи, свердла, круг відрізний по металу, пилочне полотно, термоповітродувку тощо.

Голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова подякувала Кшиштофу Каліті Krzysztof Kalita та його команді з Товариства «Інтеграція Європа – Схід», яка провела благодійний аукціон для підтримки української армії.  А також висловила вдячність місту Кельце.

«Ми вже отримали фото- і відеозвіт про використання придбаних речей. Зокрема і політ «пташки», яку вдалося придбати за кошти наших друзів з Кельце завдяки координації та доставці дружини одного з військових,» - сказала пані Олена.

Нагадаємо, що громада Кельце однією відгукнулася на запит про збір гуманітарної допомоги. Перший гумвантаж прибув у Вінницю вже 28 лютого, поставки не припиняються впродовж усіх 11 місяців повномасштабної війни. 

Крім того, саме Товариство «Інтеграція Європа – Схід» спільно з «Подільською громадою» організувало влітку 2022 року для вінницьких волонтерів безкоштовний інтеграційний курс. Під час кожної поїздки проводили екскурсії, прогулянки, майстер-класи та зустрічі. 


Теги: волонтери

Переглядів: 999
Поширень: 0

Останні новини