Реалізація Програми медичних гарантій у 2023 році у Вінниці

Програма медичних гарантій та Програма реімбурсації «Доступні ліки» продовжує діяти, попри війну. Як зазначають у департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради, цьогоріч фокус програми спрямований на послуги реабілітації.

Програма медичних гарантій у 2023 році буде охоплювати всі основні види медичної допомоги:

первинну допомогу; спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу; екстрену допомогу; паліативну допомогу; медичну реабілітацію; медичну допомогу дітям до 16 років; допомогу при вагітності та пологах.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Олександра Шиша, програма не лише зберігає стійкість, але й продовжує розвиватися, відповідаючи на сучасні воєнні виклики.

«Також ми наближаємо психологічну допомогу до населення. Отримати психологічну підтримку людина зможе просто у свого сімейного лікаря. Лікарі первинки вже проходять відповідну підготовку. Також варто зазначити, що Програма реімбурсації «Доступні ліки» продовжить розширюватися. Очікуємо, що у 2023 році до неї увійдуть імуносупресивні препарати, тест-смужки для інсулінозалежних та знеболювальні для паліативних хворих», - розповів пан Олександр.

Детальніше про медичне обслуговування можна дізнатися ЦИМ посиланням.



Переглядів: 1054
Поширень: 0

Останні новини