"Вінницяобленерго" в лідерах за кількістю порушень – Держенергонагляд

АТ "Вінницяобленерго" опинилося серед лідерів за кількістю порушень, на п’ятому місці в Україні. Таку інформацію за результатами позапланових перевірок, проведених у січні 2023 року, нещодавно оприлюднили в Держенергонагляді.

Державна інспекція енергетичного нагляду України оголосила список "лідерів" серед порушників:

АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» (25); ПАТ «Запоріжжяобленерго» (20); АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» (18); ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» (15); ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі» (14); АТ «Вінницяобленерго» (14); АТ «ДТЕК Одеські електромережі» (13).

Найбільше порушень зафіксували на Дніпропетровщині, але повідомояють, що вони є в усіх без винятку областях.  Загалом інспекція виявила понад 260 порушень у 27 операторів систем розподілу. 

Постанову про проведення позапланової перевірки "Вінницяобленерго" 31 січня опублікувала НКРЕКП.

ТОП-3 найпоширеніших порушень:

    Знеструмлення тривають довше, ніж передбачають графіки, без застосування аварійних відключень світла. Не застосовують відключення світла у абонентів, приєднаних до електромереж, що живлять об’єкти критичної інфраструктури. Не забезпечено дотримання запланованих обсягів та рівномірного розподілу зниження споживання при застосуванні графіків відключення світла.

В Держенергонагляді зазначають, що на усунення всіх зазначених випадків, операторам видали приписи. Виправлення взяли під контроль.

Нагадаємо, що нещодавно акціонерне товариство було оштрафоване, а разом із ним і ціла низка інших обленерго.

Відтоді компанія цілковито оновила графіки, щодня доводить споживачам добові ліміти від "Укренерго" та зазначає, що відбувається рівномірний розподіл. Крім того, відтепер публікують погодинні графіки для кожної окремої дільниці у Вінницькій області.

Читайте також: як дізнатись, коли у Вінниці будуть відключення світла - ІНСТРУКЦІЯ



Переглядів: 1202
Поширень: 2

Останні новини