Вінницький рибоохоронний патруль попередив про заборону риболовлі

У Вінницькому рибоохоронному патрулі попередили про обмеження риболовлі. Йдеться про заборону на вилов щуки, яка почнеться 15 лютого та триватиме до 31 березня по усій Україні та пов’язана із нерестом. 

Рибоохоронний патруль попереджає мешканців Вінницької області, що хоча щука і є бажаним видобутком для рибалок, є період коли даний вид знаходиться під пильною охороною.

Фахівці зазначають, що щука йде на нерест раніше, ніж інші види риб. Вона не настільки вимоглива до ступеня прогрівання води, та часом може нереститися навіть під кригою.

Цей прісноводний хижак є надзвичайно важливим для збереження балансу іхтіофауни. Вона полює на малоцінні види, їсть хворих та слабких рибин, створюючи сприятливі умови для оздоровлення рибної популяції.

Рибоохоронний патруль у Вінниці наголошує на відповідальності за порушення вказаної заборони на рибальство. Штраф за кожну виловлену щуку становить 3468 гривень, крім того на горе-рибалку очікує адміністративне стягнення – 3400 гривень.

Крім того, вінничанам нагадують про заборону вилову на зимувальних ямках, що діятиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2023 року.


Теги: риболовля

Переглядів: 1502
Поширень: 1

Останні новини