У Вінниці відкрили вітрину із мистецькими виробами від людей з інвалідністю

Більше трьох тисяч різноманітних мистецьких виробів, створених людьми із інвалідністю віднедавна можна придбати у Вінниці, в інклюзивній кав’ярні «КульБабка». Всі речі – рукотворні, це вишиті та плетені сувеніри, прикраси, різноманітні прикраси та декор. 

Вітрина знаходиться біля входу до ТРЦ «Мегамол». Її встановили завдяки проекту ГО «Ліга сильних» та за підтримки міжнародних партнерів. 

Очільниця ГО «Гармонія» Людмила Нецкіна зауважила, що організація проводила виставки-ярмарки багато років поспіль. На таких заходах вінничани могли придбати хенд-мейд товари, виготовлені майстрами та майстринями з інвалідністю. Але все змінив ковід, а потім – і повномасштабне вторгнення. Саме тому з’явилася ідея створити окрему вітрину у інклюзивній кавярні «КульБабка».

Раніше подібну ідею вже намагалися втілити в життя. Поруч із інклюзивною кав’ярнею встановлювали стелаж із виробами. Але відвідувачі випадково його розбили. Тож відепер «КульБабка» має нову велику вітрину. Асортимент сувенірів постійно оновлюватимуть, крім того мистецькі речі виготовлятимуть на замовлення.

Фото: Вінницька міська рада


Переглядів: 953
Поширень: 0

Останні новини