Делегація з Вінниці зустрілася із почесними консулами Угорщини, Німеччини і Саксонії

Представники Вінницької міської ради в рамках робочої поїздки до Польщі зустрілися із почесними консулами Угорщини, Німеччини та Саксонії. На зустрічі у Офісі Єврокомісії у Вроцлаві обговорювали економічні питання, інвестиції та можливості співпраці у різних галузях. 

Вінницьку делегацію очолив заступник міського голови Андрій Очеретний. На зустрічі європейській спільноті перезентували Вінницьку громаду та інфраструктурні проекти. Зокрема, йшлося про плани щодо реконструкції аеровокзалу, шляхопроводу, та про створення технопарку.

За словами Андрія Очеретного, консули були вражені історією і потенціалом міста у контексті розвитку індустріальних парків та баченню майбутнього Вінниці. 

Він додав, що консули виявили бажання щодо налагодження партнерства та співпраці із Вінницькою громадою у економічній, культурній, туристичній, екологічній та освітній галузі. 

«Надзвичайно важливо, що Вінниця справила враження і нами зацікавилися як інвестиційно привабливим містом. Найближчим часом про нашу громаду більше дізнаються і ті міжнародні компанії, що вийшли з російського ринку і тим самим підтримали Україну в боротьбі з агресором», - сказав заступник міського голови.

Делегація зустрілася з представниками Європейської асоціації місцевої демократії ALDA, які розглядають можливість відкриття представництва в місті Вінниця. 

Також зустрілись із вінничанином – керівником Фундації Україна, що всіляко підтримує українців у Польщі, проводить навчальні програми, надає гуманітарну допомогу та сприяє потенціальному розвитку українського бізнесу.

«Такі візити — це реальне звучання голосу України. Світ повинен знати про нас, як про країну, яка прагне розвиватися і робить це в найтемніші часи», — сказав Андрій Очеретний.

Фото: Вінницька міська рада


Переглядів: 1054
Поширень: 2

Останні новини