3 помилки, які часто роблять в резюме для IT-галузі

Якщо у ваших планах — виділитися серед інших кандидатів на посаду, то вам треба правильно себе презентувати. Якісне резюме для IT стане своєрідною ланкою комунікації між вами та роботодавцем. itexpert.work

Детальніше про те, як писати гарне резюме айтівцю, можете дізнатися у блозі рекрутингової агенції itexpert.work. Поговоримо про розповсюджені помилки, що можуть зіпсувати враження або нашкодити.

Немає інформації про ваш досвід

В IT ви приходите вже не з пустими руками. У скарбничці досвіду мають бути проєкти, мінімальні курси навчання або прості кейси для марафонів. Роботодавець бажає відразу побачити:

якими технологіями ви користуєтесь;

у яких проєктах раніше працювали;

який ваш досвід роботи загалом.

Досвід роботи заведено вказувати у хронологічному порядку від останнього до першого. До речі, структуроване та зрозуміле резюме вже вас добре характеризує.

Хибна інформація про себе

Якщо досвіду роботи немає, то не варто його вигадувати. Щоправда, швидко розкривається - частіше вже на технічному інтерв'ю. Тож фантазії в резюме закінчуються просто витраченим часом. На позицію джуніор часто можуть брати й людей із мінімальними знаннями та навичками.

Те саме стосується і хард скілс, і знання мов. Щоб уникнути таких проблем, краще писати правду.

Зміщення акцентів

Неправильний акцент на інформації робить резюме нецікавим. Його навіть можуть одразу ж пропустити, не покликавши вас на співбесіду. Зазвичай роботодавцю потрібен ваш досвід та попередні роботи, рекрутер хоче знати про hard skills як мови програмування, бібліотеки, операційні інструменти. HR-фахівцеві цікавіше буде вже дізнатися про soft skills.

Важливо вказувати інформацію саме у такому порядку. Спочатку — найважливіше, що характеризує вас як фахівця. А після — як людину. Не заглиблюйтеся в особисте: якщо ви влаштовуєтеся не на експедитора, то інформація про права водія зайва. Це допоможе скласти більш детальне й коректне резюме, яке зацікавить рекрутера.


Переглядів: 783
Поширень: 0

Останні новини