Вінниця розпочинає співпрацю із ТОВ «Чотири лапи Україна»

Протягом місяця представники ТОВ «Чотири лапи Україна» будуть безкоштовно проводити стерилізацію безпритульних собак та навчати цьому працівників Вінницького муніципального притулку для тварин . За цей час планується провести вакцинацію, стерилізацію, дегільментизацію та кліпсування близько 300 тваринам.

17 жовтня був підписаний Меморандум про співробітництво між виконавчим комітетом Вінницької міської ради, неприбутковим благодійним фондом FOUR PAWS International та ТОВ «Чотири лапи Україна». Він направлений на реалізацію Програми регулювання чисельності тварин гуманними методами в м. Вінниці 2016-2020 рр. 

«Сьогодні ми підписуємо Меморандум з найпотужнішою громадською організацією, яка займається благодійністю. В 2016 році було прийнято Програму регулювання чисельності тварин гуманними методами. Через два роки після того ми закінчили будівництво притулку для собак. На сьогоднішній день він готовий приймати тварин і їх утримувати, та робити все для того, щоб здійснювати гуманний контроль по регулюванню кількості безпритульних тварин на території міста», - зазначив заступник міського голови Микола Форманюк.

Згідно з Меморандумом, неприбутковий благодійний фонд FOUR PAWS International виділяє кошти на те, щоб представники ТОВ «Чотири лапи України» провели стерилізацію безпритульних тварин. А також - навчили цьому працівників Вінницького муніципального притулку для тварин, після чого заклад отримає відповідний сертифікат, який дає їм право проводити такі операції.

Спеціалістів навчатимуть тому, як відловлювати безпритульних тварин, проводити стерилізацію, вакцинацію, дегільментизацію і кліпсування. Навчання триватиме місяць.

«В Україні ми працюємо як ТОВ «Чотири лапи Україна» з 2012 року. Ми вже побували в більш ніж 40 містах України, було стерилізовано близько 20 тисяч безпритульних тварин і тепер ми працюємо у моєму рідному місті. Ми дуже раді, що саме міська рада виявила ініціативу щодо регулювання чисельності безпритульних тварин гуманним методом. Ми знайшли спільну мову з керівництвом Вінницького муніципального притулку для тварин, на базі якого проводимо роботу. Сьогодні команда у складі двох  лікарів, двох ловців, адміністратора та наглядача за тваринами вже розпочали роботу на базі притулку. Вже було стерилізовано сім безпритульних собак. Представники нашої організації прибули в місто на трьох машинах: у нас є мобільна клініка-амбулаторія, машина для відлову. Ми хочемо поділитися ветеринарним досвідом і працюватимемо тут протягом місяця», – каже директор ТОВ «Чотири лапи Україна» Олександра Лісчишина.

«Після завершення проекту у місті буде стерилізовано чимало собак. А працівники муніципального притулку для тварин отримають знання та досвід щодо проведення цих операцій, як результат, вони зможуть якісно та кваліфіковано виконувати роботу. Ми співпрацюватимемо з ТОВ «Чотири лапи Україна» й надалі, в тому числі щодо підвищення адопції, тобто знаходження господарів для тварин, щоб тварини не просто були стерилізовані і не приносили потомство, а й були влаштовані «в родини», – каже начальник Муніципального притулку для тварин Іван Левінський.

Довідка

Міжнародний благодійний фонд «FOUR PAWS International» (Чотири лапи) - це міжнародна благодійна організація з захисту тварин зі штаб-квартирою у Відні, Австрія, та офісами в 11 країнах на 3 континентах. Організація заснована Хейлі Дунглером у 1988 році, прагне допомогти тваринам у біді. Серед напрямків роботи - стерилізація, вакцинація тварин.




Переглядів: 7027
Поширень: 2

Останні новини