У Вінниці проходить родинний тренінг «Батьківство в радість»

У Вінниці проходить тренінговий курс «Батьківство в радість», на якому навчають, як стати кращими батьками для своїх дітей та де для цього черпати ресурси. Його першими слухачами у Вінниці стали 10 мам та татусів, які виховують дітей до шести років. Про це повідомляє Вінницька міська рада

Навчання організували за сприяння Вінницького міського центру соцслужб, у межах Проєкту # Спільно Соціальні послуги, ініційованого Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW).

Стартував тренінговий курс «Батьківство в радість» в листопаді минулого року. Заняття проходять щотижня і розраховані на 12 зустрічей. Їх проводить психологиня дитячої точки СПІЛЬНО Тетяна Григораш. 

Заключні заняття навчального циклу присвячені темі дисціипліни. На них учасники навчаються долати проблемну поведінку. Зустрічі тривають по 2 години із короткою перервою. Після тренінгу батьки отримують домашнє завдання.

«Тренінговий курс не випадково має назву «Батьківство в радість», адже його основна мета дати матусям та таткам усвідомлення того, що батьківство – це відповідально, але водночас може бути із насолодою. Ти можеш зростати сам зі своєю дитиною. Червоною ниткою через весь цикл проходить у першу чергу турбота про себе, тому що, коли ми маємо відповідний ресурс, можемо поділитися ним із іншими», – розповіла психологиня дитячої точки СПІЛЬНО Тетяна Григораш.

За її словами, проєкт, розрахований на батьків, які мають дітей до 6 років, але водночас добре підходить й для тих, хто виховує підлітків. Зокрема у групі є батьки, в яких троє дітей, є батьки, які усиновили малюка, або ж ті, у яких дитина з інвалідністю. Але всіх їх об’єднує бажання набути нових навичок та вмінь.

«Одна слухачка їздить на тренінг із Малих Крушлинець. Намагається не пропустити жодного заняття. А ще одна родина майже на кожне приходить у повному складі – тато, мама та шестимісячний малюк. До речі, наш проєкт навіть є ресурсним для побудови гармонійних стосунків у парі», – сказала психологиня.

Відвідувачка курсу Оксана Фільчук розповіла, що змогла оцінити його і як мама двох дітей, одна із яких підліткового віку, і як фахівець соціальної роботи у Вінницькому міському центрі соціальних служб.

«Цей тренінг «Батьківство в радість» дуже виявився для мене актуальним. Він про свідоме батьківство. Отримала багато пізнавальної, корисної та цікавої інформації. Особливо сподобалося заняття, на якому нас навчали, як дивитися на світ очима дітей в буквальному розумінні. Для цього потрібно було просто присісти та згадати, що ми теж колись були дітьми», - сказала пані Оксана. 

За словами директорки Вінницького міського центру соціальних служб Наталії Добровольської, центр соцслужб сприяє проведенню подібних тренінгів, оскільки діти мають зростати щасливими, попри війну. 

«Найбільшим досягненням для усіх стануть нові знання щодо конструктивної взаємодії зі своїми дітьми, членами своєї сім’ї та родини. Бачимо, наскільки вони є затребуваними, тож вірогідно, що незабаром до навчання долучиться іще одна група батьків», - сказала пані Наталія. 


Переглядів: 833
Поширень: 0

Останні новини