Повідомили, чи будуть відключення у Вінниці найближчим часом

Сьогодні, 17 лютого у Вінниці не планують задіювати відключення світла. Про це напередодні написали в АТ «Вінницяобленерго». 

Як розвиватиметься ситуація найближчим часом розповіли в НЕК «Укренерго».

Найгірше вже позаду

В Національній енергетичній компанії зазначають, що дефіциту потужності не було п’ять днів поспіль. Саме тому не доводяться ліміти, в тому числі і до Вінницької області.

До покращення ситуації доклалися енергетики, які спільними зусиллями проводять відновлювальні роботи на магістральних мережах, підстанціях та електростанціях.

Вплинули і зовнішні фактори: тепла погода призвела до зниження споживання. Оскільки зима підходить до завершення, час працює на боці української енергосистеми, – кажуть в «Укренерго».

Додають, що від січня дуже допомагав імпорт. Зараз Україна спроможна сама забезпечувати необхідний осяг генерації. Але, якщо трапиться суттєве похолодання, або будуть нові руйнування – імпорт буде відновлено

Водночас, голова правління компанії Володимир Кудрицький попередив, що розслаблятися поки що рано. За його словами, якщо обстріли припиняться, то вдасться досягнути довгостроково періоду без дефіциту, але не потрібно на це покладатися.

 Він додав, що найближчими тижнями буде оприлюднено попередню оцінку збитків, завданих енергосистемі. 

Обмеження споживання у Вінницькій області

Вже майже тиждень на Вінниччині не було знеструмлень. Оскільки погодинні графіки не діють, відключення світла у Вінниці можливі лише у випадку ремонтних робіт. 

Дізнатися, чи плануються такі заходи за певною адресою можна за цим посиланням, а також у чат-боті АТ «Вінницяобленерго» у Вайбері, та за номером телефону 0800217217. 

Нагадаємо, що енергоспоживання, як правило, знижується в суботу та неділю. Це пов’язано зі зменшенням активності підприємств у вихідні. Також наразі не прогнозується порігшення погодних умов. Тож, скоріше за, все дефіциту не буде, і найближчими днями Вінниця продовжуватиме жити без відключень електроенергії.



Переглядів: 7580
Поширень: 37

Останні новини