Звільнена Балаклія отримала від Вінниці другий автобус

Вінниця передала звільненій Балаклії другий автобус та гуманітарний вантаж. Разом із ним до деокупованого міста поїхали координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Вячеслав Терліковський і Ярослав Матвійчук. Вони передали балаклійцям  електрообігрівачі та україномовну літературу, зібрану вінницькими закладами освіти.

Депутат Вінницької міської ради Ярослав Матвійчук розповів, що перший автобус, переданий Вінницею наприкінці 2022 року, кілька місяців тому вийшов на маршрут та курсує містом. 

Другий автобус має такий самий напис – «Від Кельце з Вінниці в Балаклію». Свого часу наше місто отримало цей транспорт від польського міста-побратима.

За словами Ярослава Матвійчука, мешканцям Балаклії потрібна допомога та підтримка. У цьому координатор Гумштабу переконався на власні очі: «Ми бачили розбитий автопарк. Росіяни знищили тут фактично все. Але балаклійці мужньо тримаються. Ми були в місті у День єднання. Люди вийшли на центральну площу міста, в руках тримали українські стяги. Попри піврічну окупацію – росіянам не вдалося зламати наших людей».

Представники Гумштабу зустрілися із начальником Ізюмської РВА Степаном Масельським, начальником Балаклійської МВА Віталієм Карабановим та його заступником Максимом Будянським. Місцева влада Балаклії постійно залишається на зв’язку. 

Депутат Вінницької міської ради Вячеслав Терліковський зауважив, що Вінниця продовжить вивчати потреби Балаклії та допомагати місту-другу в міру сил. Він додав, що Вінниця виділила на відновлення Балаклії 10 мільйонів гривень, за ці кошти відбувається відновлення житлових будинків. Крім того, генератор, який раніше передавали вінничани, підтримує роботу важливого обєкта інфраструкуктури міста.

За словами Вячеслава Терліковського, блаклійцям дуже нелегко, оскільки Харківщина залишається прифронтовою зоною: «Вони потроху повертаються до хоч трохи безпечного та мирного життя. Важливо – й надалі їх підтримувати і на власному прикладі показувати, що Україна – єдина, і ми можемо розраховувати на підтримку один одного».

Нагадаємо, що у жовтня минулого року Вінниця стала містом-другом Балаклії. Відтоді у деокуповане місто неодноразово спрямовували вантажі у рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та вінницьких волонтерських організацій.



Переглядів: 1316
Поширень: 1

Останні новини