У Вінниці прийняли муніципальну програму підтримки Захисників і Захисниць та їхніх родин

В четвер 16 лютого, виконавчий комітет Вінницької міської ради прийняв програму підтримки Захисників та Захисниць України, членів їхніх родин та сімей загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин Захисників та Захисниць України на 2023-2026 роки. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Вінниця розробила муніципальну програму підтримки Захисників і Захисниць та їхніх родин. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет, попереду – затвердження сесією міської ради. Надзвичайно важливий напрям, над яким потрібно працювати комплексно, щоб приділити увагу кожному, хто потребуватиме допомоги», – зазначив Сергій Моргунов.

Програму спільно створили департамент цивільного захисту Вінницької міськради та громадська спілка «Вінницький аналітично-просвітницький центр «Ветеранський простір».

Вона створена заради різностороньої підтримки ветеранів війни, сприяння реінтеграції, повернення військовослужбовців до мирного життя, максимальної реалізації їх трудового та підприємницького потенціалу, підтримки членів родин, а також сімей загиблих (померлих) та безвісти зниклих за особливих обставин, активізації їх участі в житті Вінницької МТГ.

Пріоритетними цілями програми є: моніторинг та реалізація пільг й соціальних гарантій для ветеранів російсько-української війни, забезпечення соціальної підтримки шляхом професійної перепідготовки, навчання, працевлаштування та сприяння у започаткуванні власної справи та у подальшій її підтримці.

Велику вагу будуть приділяти психологічній, правовій, соціальній допомозі та підтриманню належного стану здоров’я.
У департаменті цивільного захисту зазначають, що реалізація цієї програми дозволить збільшити кількість працевлаштованих ветеранів війни та членів їх сімей, зокрема тих, хто займається підприємницькою діяльністю.

«Нашою метою є всебічна підтримка наших Героїв, які кожного дня боряться за нашу свободу. Пріоритетним завданням залишається психологічна та медична допомога ветеранам, а також проведення заходів, які дозволять покращити їхнє соціальне становище», - розповів директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов.

Слід зазначити, що у Вінницькій МТГ створена та функціонує дієва система підтримки Захисників та Захисниць України, членів їх родин та родин загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин Захисників та Захисниць України. 

Зокрема, 9 липня 2020 року між виконкомом Вінницької міської ради та Громадською спілкою «Вінницький аналітично-просвітницький центр «Ветеранський простір» було укладено Договір про співпрацю. За цим договором започатковано спільний проєкт – «Вінницький аналітично-просвітницький центр «Ветеранський простір».

Ветеранський простір створено для сприяння в реалізації прав та соціальних гарантій Захисників та Захисниць України та членів. Щодня до Ветеранського простору звертаються, аби отримати юридичні, соціально-правові, психологічні консультації, фізкультурно-оздоровчі послуги, допомогу із працевлаштуванням та започаткуванням власної справи. 


Переглядів: 1092
Поширень: 1

Останні новини