На форумі ReBuild Ukraine презентували план реконструкції аеропорту «Вінниця»

Нещодавно у Варшаві проходив міжнародний форум ReBuild Ukraine, присвячений темі повоєнної відбудови України. Участь у форумі взяли представники більше двадцяти громад, серед яких і делегація від Вінниці. 

Зокрема, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський представив план реконструкції аеровокзалу КП “Аеропорт Вінниця”. Він зазначив, що наше місто розраховує на залучення інвестицій для відновлення аеропорту, оскільки цей проект є важливим не лише для громади, але й в цілому для України.

Аеропорт було зруйновано 6 березня 2022 року, під час ракетного обстрілу. Значних пошкоджень зазнала інфраструктура та будівля аеровокзалу. 

За словами Павла Яблонського, проект реконструкції аеровокзалу передбачає поділ термінала на два сектори: міжнародні та внутрішні рейси, із пропускною спроможністю 400 пасажирів за годину. 

«Ми переконані, що відновлення аеропорту стане каталізатором для залучення інвестицій в місто та розвитку різних сфер соціально-економічного характеру, що потягне за собою прорив у Вінницькій громаді», - розповів секретар міської ради.

Він додав, що аеропорт спрятиме туристичній галузі, економічній активності, створенню робочих місць та покращенню транспортні можливості регіону.

На форумі делегація налагоджувала комунікацію із представниками Європейських країн та обговорювала можливості співпраці. Представники Торгово-промислової палати Італія-Україна запропонували організувати візити італійських компаній у Вінницю, а вінницьких – в італійські міста.

Європейці висловили зацікавлення щодо індустріальних парків Вінниці, проектів реконструкції тепломереж і аеровокзалу.

Форум відвідало більше тисячі осіб, серед яких міністри, посли, представники банків, національних компаній та бізнесу. Європейці готові вже зараз сприяти відбудові України. Була запропонована допомога не лише у наданні продукції, але й у вигляді технологій та залученні кваліфікованих фахівців. 

Фото: Вінницька міська рада


Теги: форуми

Переглядів: 1280
Поширень: 1

Останні новини