У Вінниці провели профорієнтаційну конференцію «ПрофесіїCheck» для школярів

У Вінниці 16 лютого відбулася профорієнтаційна конференція під назвою "ПрофесіїCheck". Її провели комунікаційне агентство pedan|buro разом з телеведучим та громадським активістом Олександром Педаном в концерт-холі закладу «Монблан», з підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID, для молоді з Вінниці.

У конференції взяли участь 200 осіб, а саме учні 9-11 класів. Івент був організований з метою профорієнтації та мав успішних та відомих спікерів, таких як стендап-комік Василь Байдак, засновник агрокомпаній Макош, Wonder Віктор Поліщук, тестувальниця-автоматизатор ІТ-компанії EPAM Олександра Мошняга, лікарка-кардіолог Олександра Телегузова, та модератор Олександр Педан.

На заході молодь дізналась більше про актуальні професії та можливості кар’єрного зростання в Україні, а також змогла зруйнувати для себе стереотипні уявлення про різні спеціальності.

Один зі спікерів, Василь Байдак, розповів про власний вибір професії та зауважив, що це завжди складне питання для молоді. Він сказав, що спочатку навчався на юриста, але потім змінив професію та поділився зі слухачами власним досвідом. Він також зазначив, що в цей момент, ймовірно, неможливо змінити думку молоді, але вони прислухаються та зроблять висновки на майбутнє.

Наталія Перекрестенко, начальниця відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти Вінницької міської ради, розповіла, що це вже друга співпраця департаменту освіти з Олександром Педаном. У листопаді вони проводили «НеЛекції», на які з’їхалося чимало учнів, батьків та вчителів.

Наталія Перекрестенко відзначила, що такі зустрічі дійсно можуть допомогти дітям у виборі професії. Вона зауважила, що кожна молода людина відчуває потребу обрати професію, і цей вибір не є легкою справою. Діти хочуть знайти когось, з ким вони могли б порозмовляти на цю тему, і не обов'язково з батьками або вчителями. Такі зустрічі приносять дітям задоволення та користь, оскільки вони дають можливість спілкуватися з представниками різних професійних сфер та обрати власний шлях.


Теги: освіта

Переглядів: 1240
Поширень: 2

Останні новини