У Вінниці відкрили виставку «Герої мого краю. Азов»

У Вінниці 18 лютого відкрили виставку «Герої мого краю. Азов», у обласному краєзнавчому музеї. Експозиція присвячена вінничанам – бійцям полку «Азов», які віддали своє життя у боях за Україну.

Відкриття ініціювали мати бійця полку «Азов» з позивним «Вахр» Вікторія Колмикова та його сестра Аріна, а також рідні інших воїнів, які надали матеріали для цієї виставки. Про це йдеться у дописі Вінницького обласного краєзнавчого музею.

На стендах розповідається про десятьох бійців "Азову", які загинули, захищаючи Маріуполь та "Азовсталь" у березні-квітні 2022:

Богдан Демчук («Вогник»); Вячеслав Кушнір («Маус»); Максим Олексюк («Максон»); Денис Лабунський («Гром»); Роман Колмиков («Вахр»); Мирослав Вишневий («Джіксер»); Станіслав Соколовський («Джура»); Ярослав Мороз («Дракон»); Сергй Савчук («Феліні»); Віталій Олійник («Оскар»;) Дмитр Забузній («Мягкий»); Віталій Діденко («Чечель»).

На виставці представлені особисті речі захисників: нагороди, шеврони та фотографії, які надали родини загиблих.

Експозицію відкрили у межах виставки "України щит", котра від жовтня  2022 року діє в краєзнавчому музеї.

Графічне оформлення здійснила дизайнерка – дружина бійця з позивним «Маус» Поліна Кушнір. Допомогла із оформленням дружина бійця з позивним «Мягкий» – Вікторія Забузній. Кошти для друку матеріалів виставки зібрала подруга Романа Колмикова «Вахра» Марина Лук’янчук та інші його друзі. 

Аби вшанувати пам'ять Героїв, на відкриття виставки прийшли їх побратими та рідні, а також родини військовослужбовців, які захищають Україну.

Фото: Вінницький обласний краєзнавчий музей


Теги: війна

Переглядів: 1420
Поширень: 1

Останні новини