Центр матері і дитини отримав мобільний УЗД-апарат

Вінницька лікарня «Центр матері і дитини» отримала сучасний УЗД-апарат Ultrasound Versana Active у рамках державних закупівель на початку 2023 року. Чотири датчики закупили за підтримки Вінницької міської ради.

Специфіка цього апарату в тому, що він є портативним, що дає змогу здійснювати дослідження у пацієнтів, які знаходяться в критичному стані у реанімації, або підключені до апарату ШВЛ.

Як розповів директор «Центру матері і дитини» Володимир Присяжнюк, апарат є багатофункціональним та забезпечуватме проведення широкого ряду УЗД-досліджень.

У департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради зазначають, що отриманий апарат дозволить суттєво покращити діагностичні можливості Центру, та зробить обстеження більш доступним для пацієнтів.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Олександра Шиша, отримання пацієнтами якісних досліджень є вкрай важливим, оскільки від цього залежить подальша ефективність лікування.

«Мультифункціональність цього апарату дозволяє проводити сонографію за багатьма напрямками, до прикладу: УЗД серця, судин, органів черевної порожнини, залоз внутрішньої секреції тощо», - зазначив Олександр Шиш.
 


Теги: медицина

Переглядів: 1117
Поширень: 0

Останні новини