На Вінниччині порахували диких тварин: чисельність деяких видів збільшилась

Протягом січня-лютого у лісах Вінниччини тривав щорічний облік кількості диких тварин у мисливських угіддях. Чисельність деяких видів цьогоріч збільшилася.

Облік проводили методом опитування, підрахунком слідів на снігу, за допомогою фотопасток, у польових угіддях - методом шумового прогону. Про це повідомляє ДП "Ліси України".

У лісах Вінницької області нараховано:

117 зубрів європейських; 150 особин оленя благородного; 515 особин оленя плямистого; 8259 козуль європейських; 147 ланей європейських; 15 лосів; 72 особини муфлонів; 1504 особин кабанів; 45 358 зайців-русаків;

Як зазначають лісівники, ці цифри свідчать про раціональне використання дикої фауни лісів області, що забезпечує їх оптимальну чисельність.

Порівняно з 2021 роком збільшилась чисельність деяких видів копитних, зокрема, зубрів стало на 7 особин більше.

Для збільшення кількості окремих видів тварин лісівники Вінниччини займаються вольєрним господарством. У напіввільних умовах розводять кабанів, ланей, муфлонів і випускають у природне середовище. У філіях "Гайсинське лісове господарство, "Тульчинське лісомисливське господарство", "Іллінецьке лісове господарство" облаштовані фазанарії, де займаються розведенням фазана звичайного.

Нагадаємо, що у лісах на Вінниччині встановили 9 фотопасток.


Теги: тварини

Переглядів: 2067
Поширень: 1

Останні новини