У Вінниці обстежили дві останні багатоповерхівки у рамках проекту енергоаудиту

У грудні минулого року у Вінниці стартував пілотний проект із енергоаудиту багатоповерхівок. Тоді фахівці почали проводити термографічне обстеження житлових будинків у нашому місті. Наразі проект майже завершено, виходячи із зібраних даних сформують звіт щодо покращення енергоефективності.

Минулої п’ятниці, співробітники департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради разом з компанією "Промавтоматика", провели тепловізійну зйомку на двох останніх об'єктах - багатоквартирних будинках на вулиці Ващука. Ця процедура дозволила виявити місця, де відбуваються найбільші тепловтрати, що є дуже важливою інформацією для енергоаудиту будівель.

За результатами енергоаудиту, фахівці зможуть сформувати рекомендаційний звіт, який відображатиме реальні проблеми будівель, а також шляхи їх вирішення з використанням заходів з енергоефективності. Після реалізації запропонованих заходів мешканці зможуть насолоджуватися комфортними умовами в своїх оселях навіть у період війни і значно економити на комунальних послугах.

Директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов розповів, що починаючи з грудня 2022 року, у Вінниці запустили пілотний проєкт щодо енергоаудиту житлових будинків. У переліку обраних шести будинків з Київської та Вишеньки вони абсолютно однакові за архітектурою, але мають відмінності: три з них утеплені, а інші - ні. Такі дослідження дозволять мешканцям будинків раціонально оптимізувати обсяги енерговитрат. 

Під час термографічного обстеження фасадів фахівці також звертають увагу на системи опалення та гарячого водопостачання. Із зібраних вихідних даних потім розрахують, скільки енергії споживають будівлі та скільки енергії вони будуть споживати після впровадження окремих енергоефективних заходів. 

Планують також виконати порівняльну характеристику споживання теплової енергії у будинках в яких вже реалізовані заходи з утеплення із будинками де заходи не впроваджені.

Фото: Вінницька міська рада


Переглядів: 878
Поширень: 0

Останні новини