На Вінниччині матері повернули викрадену доньку, яку вивозили у Крим

Вінницька поліція допомогла повернути матері 8-річну доньку. Дитину оголосили в міжнародний розшук восени минулого року. Як з’ясувалося, її викрала та вивезла у Крим жінка, яка співпрацювала із окупантами.

Спільними зусиллями волонтерів та правоохоронців, відбулося довгоочікуване повернення дитини у родину. Про це повідомляє ГУНП у Вінницькій області. 

На початку повномасштабної війни Маргарита разом із татом була в Бериславському районі на Херсонщині, у селі Червоний Маяк. Згодом населений пункт було окуповано. Мати дівчинки у цей час перебувала на Вінниччині, вона хотіла забрати доньку, та не мала змоги – нещодавно народилася третя дитина.

Як розповів очільник Національної поліції Вінниччини Іван Іщенко, в жовтні до правоохоронців звернулися із повідомленням про викрадення дитини. Мешканка Тульчинського району розповіла, що її донька Маргарита залишилася жити разом із батьком у селі Червоний Маяк після розлучення. Дівчинка ходила до школи. Потім, коли почалася окупація, зв'язок із дитиною було втрачено.

Поліції вдалося встановити місце знаходження дитини. У цьому допомогла вчителька Маргарити, яка розповіла всю відому їй інформацію.

З’ясувалося, Маргарита подружилася із дитиною, матір якої співпрацювала із окупантами. Дівчинка декілька разів ночувала вдома у приятельки. Якось батько прийшов забирати її, але не зміг. Як виявилося, знаючи про наближення деокупації, його знайома вирішила тікати з Херсонщини до Криму, та разом із рідною дитиною забрала й Маргариту.

Однак через те, що дівчинка не мала документів, жінка не змогла вивезли її у Крим, і залишила на блокпосту окупантів.

Потім за дитиною приїхала працівниця окупаційної адміністрації Берислава. Вона забрала дівчинку, та разом із російськими військовими пішла до її рідних. Там, погрожуючи зброєю, жінка відібрала свідоцтво про народження. Далі вона домовилася із мешканкою Криму щодо перевезення Маргарити у Феодосію.

До Криму матір Маргарити супроводжували волонтери. Подорож з Вінниці до Феодосії тривала 14 днів. Жінка проїжджала через Польщу, росію та білорусь. Назад також їхали, минаючи сусідні країни, вже разом із донькою.  

Так, завдяки спільній роботі волонтерів та поліції Вінниччини родині вдалося возз’єднатися.


Переглядів: 1076
Поширень: 2

Останні новини