Як вибрати мобільну зарядну станцію?

Мобільні зарядні станції нарівні з повербанками і генераторами міцно узвичаїлися українців. Варто зазначити, що це обладнання має багато переваг у порівнянні з пристроями-аналогами. Вони екологічні, безшумні, довговічні і можуть застосовуватися для одночасного живлення потужних електроприладів. У статті ми докладно розповімо вам про джерело автономного харчування та про те, за якими критеріями вибирати їх для дому.

Принцип роботи

Зарядні станції є ємним акумулятором, за допомогою якого можна живити електроприлади і заряджати гаджети. У якомусь сенсі це величезний повербанк із солідним ресурсом. Повністю заряджена батарея може бути джерелом енергії протягом кількох днів.

Для роботи установку необхідно періодично заряджати. За допомогою спеціальних адаптерів пристрій підключають до звичайної розетки, автомобільного прикурювача, сонячних панелей. Багато моделей підтримують функцію бездротового та швидкого заряджання.

Критерії вибору

Можливості техніки визначається її експлуатаційними характеристиками. При виборі виробів для дому потрібно звертати увагу на потужність, ємність акумулятора, габарити, кількість роз'ємів, додаткові опції. Більшості користувачів може сподобатися зарядна станція Bluetti у магазині Алло.

Потужність

Від потужності пристрою залежить кількість електроприладів, які можна запитати від зарядної станції.

Маломощними називають пристрої з показниками 210-700 Вт. Їх можна використовувати для зарядки гаджетів або підключити не найпотужніший побутовий прилад.

Середньопотужні агрегати (700-2000 Вт) використовують для живлення холодильника, морозильної камери, бойлера, насоса, пральної машини.

Установки потужністю 2-5 кВт застосовують для підключення всієї домашньої техніки.

Ємність аккумулятору

Що показник, то довше пропрацює ваша станція без підзарядки. З одного боку чим більше ємність, тим краще, але більша АКБ ускладнює всю конструкцію. Крім того, ємність батареї впливає на кінцеву вартість пристрою. Потрібно шукати золоту середину.

Кількість роз'ємів

Є моделі з 3-4 роз'ємами. Цього буває достатньо, щоби налагодити домашній побут під час віялових відключень. Якщо потрібно запитати велику кількість техніки, краще взяти модель з 10 і більше роз'ємами.

Габарити виробу

Розміри автономної підстанції визначають її мобільність. Якщо вам потрібно міняти дислокацію, шукайте виріб з невеликою вагою, обладнаний ручкою. Важкі агрегати зазвичай оснащують коліщатками для зручного транспортування.

Додаткові опції

Сучасні зарядні станції можуть оснащуватися опцією керування зі смартфона. Для обладнання можлива інтеграція в систему Розумний дім. У продажу є моделі з дисплеєм, на якому добре видно стан. Деякі установки оснащуються ліхтариком – це дуже зручно, особливо якщо світло у будинку відключили у темну пору доби.


Переглядів: 844
Поширень: 0

Останні новини